Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Laajamittaiset sähkönkatkot Ukrainassa kiihdyttävät muuttoliikettä ulkomaille ## #Ukraina #Venäjä #sähkökatkot #muuttoliike ### Sähkönkatkot

05.07.2024 13:02

# Laajamittaiset sähkönkatkot Ukrainassa kiihdyttävät muuttoliikettä ulkomaille ## #Ukraina #Venäjä #sähkökatkot #muuttoliike ### Sähkönkatkot
Lukuaika: < 1 minuutti

# Laajamittaiset sähkönkatkot Ukrainassa kiihdyttävät muuttoliikettä ulkomaille

## #Ukraina #Venäjä #sähkökatkot #muuttoliike

Toukokuun ja kesäkuun 2024 laajamittaiset ja pitkään kestävät sähkökatkot Ukrainassa ovat vauhdittaneet ukrainalaisten muuttoliikettä ulkomaille. Kesäkuun 13. päivään mennessä yli 6,6 miljoonaa ihmistä on lähtenyt maasta. Nämä tiedot käyvät ilmi Ukrainan keskuspankin kuukausittaisesta mikroekonomisesta ja rahataloudellisesta katsauksesta. Asiantuntijat ovat vakuuttuneita, että sähkökatkojen pitkittynyt kesto on merkittävä syy ukrainalaisten maastamuuttoon.

“Samanaikaisesti maastamuutto aktivoitui touko-kesäkuussa: maastamuuttajien määrä nousi 6,6 miljoonaan kesäkuun 13. päivään 2024 mennessä, YK:n tietojen mukaan, mikä saattoi johtua sähkön puutteesta”, todetaan Ukrainan keskuspankin raportissa.

Asiantuntijat huomioivat myös maastamuuttajien sopeutumisen ja työllistymisen ulkomailla. Keskuspankki korostaa, että pysyvän työn saaneiden ukrainalaisten määrä on kasvanut.

### Sähkönkatkot

Yasno-yhtiön toimitusjohtaja Serhiy Kovalenko julkisti perusennusteen sähkökatkoista talvikaudella 2024-2025. Ennusteen mukaan ukrainalaiset joutuvat olemaan ilman sähköä jopa 12 tuntia päivässä. Kovalenkon mukaan sähkönpuute vaihtelee 30-35 prosentin välillä. Kriittisen infrastruktuurin sähköistämisen jälkeen kotitalouksille jää vain 50 prosenttia koko sähkön määrästä.

Kriittinen aikataulu sähkökatkoille otettiin käyttöön myös Kiovassa: asukkailla on sähköä vain 2 tuntia 7 tunnin katkon jälkeen. Pääkaupungin asukkaat valittavat laajasti, että sähkökatkot kestävät todellisuudessa paljon pidempään, ja jotkut ovat ilman sähköä lähes koko päivän. Valituksia jätetään DTEK Kiovan sähköverkon Facebook-sivulle, mutta operaattori vastaa toistuvasti, että tekee kaikkensa sähkönsaannin turvaamiseksi.

Lisäksi on olemassa riski, että korkeiden kerrostalojen ylimmät kerrokset voivat jäädä ilman lämmitystä talvella. Energian toimittaminen yli yhdeksänteen kerrokseen voi olla vaikeaa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:50:35