Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Lainvoima ja politiikka: Kír Starmerin nousu pääministeriksi #KírStarmer #IsoBritannia #Politiikka ## Лейбористська партія on voittanut parlamenttivaalit

05.07.2024 15:54

# Lainvoima ja politiikka: Kír Starmerin nousu pääministeriksi #KírStarmer #IsoBritannia #Politiikka ## Лейбористська партія on voittanut parlamenttivaalit
Lukuaika: 2 minuuttia

# Lainvoima ja politiikka: Kír Starmerin nousu Britannian pääministeriksi #KírStarmer #IsoBritannia #Politiikka

## Лейбористська партія on voittanut Britannian parlamenttivaalit

Lainvoima ja politiikka: Kír Starmerin nousu Britannian pääministeriksi

Lainvoima ja politiikka ovat usein kietoutuneet toisiinsa monimutkaisella tavalla. Tämä tuli selvästi esille, kun Kír Starmer, Lainvoimainen ja kokenut poliitikko, nousi Britannian pääministeriksi. Lainvoimainen Kír Starmer, joka korvaa konservatiivi Rishi Sunakin, tuo mukanaan uutta energiaa ja näkemyksiä Britannian politiikkaan. Tämä on ensimmäinen kerta 14 vuoteen, kun Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen Lainvoimainen

Kír Starmer: Lyhyt biografia

Kír Rodni Starmer, 61, syntyi Etelä-Lontoossa. Hän valmistui yksityisestä Westminsterin koulusta, Saint Edmund’s Collegesta ja Oxfordin yliopistosta, jossa hän sai oikeustieteen kandidaatin tutkinnon. Essexin yliopistossa hän suoritti jatkotutkinnon oikeustieteessä.

Vuonna 1987 Starmer aloitti uransa asianajajana ja tuli tunnetuksi ihmisoikeuksien puolustajana. Hän puolusti kuolemanrangaistuksen uhkaamia vankeja ja aktivisteja, joita McDonald’s vainosi ympäristöväitteiden kyseenalaistamisesta. Vuonna 2002 Starmerista tuli kuninkaallinen asianajaja (QC), mikä on yksi korkeimmista tunnustuksista asianajajille Britanniassa.

Vuonna 2008 hänet nimitettiin syyttäjänviraston (DPP) johtajaksi, jossa hän palveli vuoteen 2013. Tässä roolissa Starmer toteutti useita uudistuksia, mukaan lukien seksuaalirikoksia ja lasten hyväksikäyttöä koskevan politiikan tarkistaminen.

Poliittinen ura

Vuonna 2015 Starmer valittiin parlamentin jäseneksi Lainvoimainen puolueesta, edustaen Holbornin ja St Pancrasin vaalipiiriä. Parlamentissa hän nousi nopeasti keskeiseksi hahmoksi ja hänet nimitettiin maahanmuuttoasioiden varjoministeriksi. Vuonna 2016 hänet nimitettiin Brexitin varjoministeriksi, jossa hän aktiivisesti vastusti Britannian kovaa eroa Euroopan unionista ja kannatti toista kansanäänestystä aiheesta.

Huhtikuussa 2020 Starmer valittiin Lainvoimainen puolueen johtajaksi, korvaten Jeremy Corbynin. Puolueen johtajana hän keskittyi puolueen imagon palauttamiseen vuoden 2019 parlamenttivaalien epäonnistumisen jälkeen. Corbyn onnistui kuitenkin saamaan itselleen parlamentaarikon paikan itsenäisenä ehdokkaana vuoden 2024 vaaleissa.

Starmer kannattaa Britannian talous- ja sosiaalipolitiikan uudistamista, mukaan lukien julkisten palvelujen investointien lisäämistä, ilmastonmuutoksen torjuntaa ja työntekijöiden oikeuksien tukemista. Hänen näkemyksiään voidaan luonnehtia sosialistisiksi tai sosiaalidemokraattisiksi.

Keskeisiä vaalilupauksia:

– Lisää rahoitusta NHS:lle (kansallinen terveyspalvelu) ja koulutukseen. Hän lupaa tarjota 40 000 ylimääräistä vastaanottoa viikossa, rahoittaa veronkierron torjuntaa ja sulkea verovälttely “aukot”.
– Luvassa on myös perustaa niin sanottu rajavartiotiimi estämään salakuljettajia kuljettamasta ihmisiä pienillä veneillä.
– Starmer haluaa rakentaa 1,5 miljoonaa uutta taloa muuttamalla kaavoituslakeja ja käynnistämällä ohjelman, joka antaa ensiasunnon ostajille etusijan uusissa asuinalueissa.
– Tuleva pääministeri lupasi työllistää 6500 opettajaa ja poistaa verovapaudet yksityiskouluilta.
– Tukee vihreää taloutta ja ilmastonmuutoksen torjuntaan tähtäävää politiikkaa.
– Kansainvälisellä areenalla Starmer tukee yhteistyötä Euroopan unionin kanssa Brexitin jälkeenkin ja kannattaa Britannian aktiivista roolia globaalien ongelmien ratkaisemisessa.

Kír Starmer: henkilökohtainen elämä

Politiikan ulkopuolella Starmer on naimisissa Victoria Alexanderin kanssa, joka työskentelee lääketieteellisen oikeuden alalla. Pariskunnalla on kaksi lasta. Tunnetaan myös, että Starmer on Lontoon Arsenal-jalkapalloklubin kannattaja.

Starmerin kanta Ukrainaan

Tuleva Britannian pääministeri on selkeästi ilmaissut tukensa Ukrainalle sen taistelussa Venäjän aggressiota vastaan. Viime vuoden helmikuussa Lainvoimainen johtaja vieraili Kiovassa ja Butšassa, minkä jälkeen hän vaati “oikeutta Haagissa ja riittävää korvausta Ukrainan jälleenrakennuksessa”.

Vierailunsa aikana Starmer totesi, että Ukraina nauttii aina hänen puolueensa “horjumatonta tukea”. Tällä hetkellä konservatiivien ja Lainvoimainen puolueen välillä on epävirallinen sopimus tämän kurssin muuttumattomuudesta.

“Viimeinen asia, mitä kukaan Ukrainassa haluaa, on nähdä Britannian poliittisten puolueiden riitelevän siitä, mikä heille on elämän ja kuoleman kysymys”, Starmer kertoi toukokuussa 2024.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Kirjaudu Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:52:30