Eilen yhteensä 88810 latausta

20288 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #Latvia toimittaa Ukrainalle lisää taisteludroneja

05.07.2024 16:59

#Latvia toimittaa Ukrainalle lisää taisteludroneja
Lukuaika: < 1 minuutti

#Latvia toimittaa Ukrainalle lisää taisteludroneja

Latvia suunnittelee toimittavansa Ukrainalle vielä 2500 taisteludronia. Toimitukset odotetaan alkavan heinäkuussa tänä vuonna. Ensimmäisessä erässä lähetetään 300 dronea, ja loput toimitetaan kuukauden aikana vaiheittain.

Latvian puolustusministeriön lehdistöpalvelu raportoi asiasta. Ministeriön tietojen mukaan erilaisten ominaisuuksien ja tyyppien dronejen arvioidaan olevan arvoltaan neljä miljoonaa euroa.

“Kehittyvä dronekoalitio on saavuttamassa täyden vauhdin. Seuraavassa erässä Ukrainalle lähetetään yli 2500 dronea, jotka on valmistettu seitsemän latvialaisen yrityksen toimesta”, sanoi Latvian puolustusministeri Andris Spruds.

Ensimmäinen erä, joka käsittää 300 dronea, toimitetaan lähimpinä päivinä. Loput dronet toimitetaan vaiheittain kuukauden aikana. Latvian puolustusministeriö on varannut vuodelle 2024 yhteensä 20 miljoonaa euroa kansainvälisen dronekoalition tukemiseen, josta yli 10 miljoonaa euroa on tarkoitettu latvialaisen puolustusteollisuuden dronejen hankintaan.

Tällä hetkellä koalitiossa on mukana 14 maata: Latvia, Ukraina, Iso-Britannia, Australia, Saksa, Tanska, Italia, Kanada, Liettua, Alankomaat, Puola, Ranska, Ruotsi ja Viro.

Ukraina on saanut Saksasta kolmannen Patriot-ilmatorjuntajärjestelmän. Tämä merkittävä lisäys vahvistaa huomattavasti maan ilmapuolustusta, suojaten väestöä ja infrastruktuuria vihollisen lentokoneilta, droneilta ja ohjuksilta.

Saksan Ukrainan-suurlähettiläs kertoi, että ukrainalainen miehistö, joka hallitsee Patriot-järjestelmää, on käynyt läpi intensiivisen koulutuksen Saksassa viime kuukausien aikana. Koulutus on nyt onnistuneesti saatu päätökseen.

Muistutuksena, Latvia on valmis toimittamaan Ukrainalle lyhyen kantaman ilmatorjuntajärjestelmiä.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:23:48