Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Marinin suunnitelmat Ranskan ulkopolitiikassa voivat muuttaa maan asemaa #Ranska #MarineLePen #Ukraina #Venäjä #Macron

05.07.2024 20:41

# Marinin suunnitelmat Ranskan ulkopolitiikassa voivat muuttaa maan asemaa #Ranska #MarineLePen #Ukraina #Venäjä #Macron
Lukuaika: 2 minuuttia

# Marinin suunnitelmat Ranskan ulkopolitiikassa voivat muuttaa maan asemaa

#Ranska #MarineLePen #Ukraina #Venäjä #Macron

Ranskan äärioikeistolaisen puolueen “Kansallinen liittouma” (RN) johtaja Marine Le Pen on ilmoittanut, että mikäli hänen puolueensa voittaa pääministerin vaalit, hän aikoo peruuttaa luvan Ukrainan käyttää ranskalaista pitkän kantaman asetta iskeäkseen Venäjän alueelle. Lisäksi hän aikoo estää ranskalaisten joukkojen lähettämisen Ukrainaan. Le Penin voitto voisi merkittävästi muuttaa Ranskan asemaa Ukrainan ja Venäjän välisessä sotilaallisessa konfliktissa.

CNN:n mukaan Le Pen vahvisti, että hän aikoo estää ranskalaisten joukkojen lähettämisen Ukrainaan. Hän huomautti, että viimeinen sana tässä asiassa kuuluu pääministerille. “Jos Emmanuel Macron haluaa lähettää joukkoja Ukrainaan, mutta pääministeri on vastaan, silloin joukkoja ei lähetetä. Viimeinen sana on pääministerillä”, Le Pen totesi.

Haastattelussaan CNN:n Christiane Amanpourin kanssa Marine Le Pen arvosteli voimakkaasti Ranskan nykyistä presidenttiä Emmanuel Macronia ja lupasi merkittäviä muutoksia Ranskan ulkopolitiikassa Ukrainaan nähden, mikäli hänen puolueensa valitaan valtaan. Hän myös kritisoi ranskalaista jalkapallotähteä Kylian Mbappéa, joka on useaan otteeseen vastustanut äärioikeistoa ja kehottanut äänestäjiä estämään heidän pääsynsä valtaan.

Le Pen lupasi, että hänen puolueensa pääministeri estää kaikki Macronin yritykset lähettää ranskalaisia joukkoja Ukrainaan ja kieltää Ranskan toimittamien pitkän kantaman aseiden käytön Venäjän alueelle kohdistuvissa iskuissa. Hän korosti, että Ranskan ei pidä tulla “konfliktin osapuoleksi” omien ohjustensa käytön kautta Venäjällä.

Nämä lausunnot tulivat esille odotettujen parlamenttivaalien alla, joissa Le Penin puolue saattaa saada huomattavan määrän paikkoja kansalliskokouksessa. Tämä antaisi hänelle mahdollisuuden vaikuttaa hallituksen muodostamiseen ja tärkeisiin ulkopoliittisiin päätöksiin.

Aiemmin Le Pen on kehunut Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja kieltäytynyt tuomitsemasta Krimin liittämistä, mikä on herättänyt epäilyjä hänen mahdollisesta Venäjä-myönteisestä asemastaan vallan saadessaan. Näin ollen äärioikeiston voitto Ranskan vaaleissa voisi merkittävästi muuttaa maan lähestymistapaa sotilaalliseen apuun Ukrainalle ja sen ulkopolitiikkaa yleisesti.

Ensimmäisen kierroksen välitulokset Ranskan parlamenttivaaleissa osoittivat, että Marine Le Penin äärioikeistolainen puolue ei todennäköisesti saa ehdotonta enemmistöä oman hallituksen muodostamiseksi. Tämä tarkoittaa, että parlamenttiin saattaa muodostua koalitio. Ainakin tämä on yksi skenaario, jonka asiantuntijat ovat analysoineet tarkasti.

On muistettava, että Le Pen on ollut vuosien ajan Ranskan poliitikko, joka on ollut läheisimmin yhteydessä Venäjään. Vuonna 2014 hänen puolueensa sai 9 miljoonan euron (noin 9,8 miljoonan dollarin) lainan venäläiseltä pankilta, ja hän on ilmoittanut jakavansa diktaattori Vladimir Putinin globaalin näkemyksen. Venäjän helmikuussa 2022 tapahtuneen täysimittaisen hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan hän on ottanut etäisyyttä Venäjään. Nyt Le Pen väittää uskovansa kansojen suvereniteettiin ja katsoo, että jos Ukraina haluaa liittyä Natoon, kukaan ei voi estää sitä.

Samalla Le Pen katsoo edelleen, että paras ratkaisu sodassa olisivat neuvottelut. Hän on vakuuttunut, että Venäjän voitto olisi katastrofi. Toisaalta, jos Ukraina voittaisi, hänen mielestään se merkitsisi kolmannen maailmansodan syttymistä.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:58:04