Eilen yhteensä 88810 latausta

20277 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > ### #NATOn tuki Ukrainalle nousee pääaiheeksi heinäkuun huippukokouksessa #Ukraina #NATO #JensStoltenberg #Washington

05.07.2024 23:10

### #NATOn tuki Ukrainalle nousee pääaiheeksi heinäkuun huippukokouksessa #Ukraina #NATO #JensStoltenberg #Washington
Lukuaika: 2 minuuttia

### #NATOn tuki Ukrainalle nousee pääaiheeksi heinäkuun huippukokouksessa #Ukraina #NATO #JensStoltenberg #Washington

NATOn pääsihteeri Jens Stoltenberg on ilmoittanut, että Ukrainan tukeminen tulee olemaan keskeinen kysymys heinäkuussa Washingtonissa pidettävässä Pohjois-Atlantin liiton huippukokouksessa. Hän selvensi, että päähuomio kohdistuu liiton turvallisuusavun ja koulutusohjelman koordinointiin ja toimittamiseen Ukrainaan.

Stoltenberg kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa Brysselissä perjantaina 5. heinäkuuta. Hän korosti jälleen, että Ukrainan täytyy voittaa sota Venäjää vastaan.

“Näen tärkeimmäksi tehtäväksi huippukokouksessa Ukrainan tukemisen. Ukrainan täytyy voittaa, ja se tarvitsee jatkuvaa apuamme. Odotan, että ensi viikon huippukokouksessa valtioiden ja hallitusten johtajat hyväksyvät merkittävän tukipaketin Ukrainalle,” sanoi hän.

Ukrainalaisten turvallisuusavun ja koulutuksen turvaamiseksi Saksaan perustetaan erillinen NATOn komento, johon kuuluu noin 700 henkilöstön jäsentä, sekä uusia logistisia solmukohtia liiton itäisillä reuna-alueilla. Stoltenberg korosti, että nämä toimenpiteet eivät tarkoita NATOn suoraa osallistumista sotaan, mutta ne parantavat Ukrainan kykyä itsepuolustukseen. Toinen tärkeä kysymys huippukokouksessa on jäsenmaiden pitkäaikaiset taloudelliset sitoumukset.

“Odotan, että liittolaiset vahvistavat päättäväisyytensä tukea Ukrainaa sen asevoimien kehittämisessä, jotta se pystyy vastustamaan Venäjän aggressiota nyt ja hillitsemään sitä tulevaisuudessa. Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen jälkeen liittolaiset ovat antaneet noin 40 miljardia euroa (n. 42.5 miljardia dollaria) sotilaallista apua vuosittain. Liittolaiset ovat sopineet, että tämä on vähimmäisraja. Odotan, että huippukokouksessa päätetään pitää tämä taso myös seuraavana vuonna,” totesi Stoltenberg.

Hän selitti, että jäsenmaat määrittävät taloudellisen taakanjaon kunkin valtion bruttokansantuotteen perusteella. Tämä takaa, että Ukraina saa tarvittavan tuen voittaakseen Venäjän aggressorin.

“Kolmas osa on enemmän välitöntä sotilaallista tukea Ukrainalle. Odotan, että liittolaiset antavat lisää ilmapuolustusjärjestelmiä, enemmän ammuksia ja muita kyvykkyyksiä. Neljäs osa on useampien kahdenvälisten turvallisuussopimusten solmiminen Ukrainan kanssa. Monia on jo solmittu, ja odotan, että niitä tulee lisää huippukokouksen aikana,” hän sanoi.

Viides tehtävä heinäkuun NATOn huippukokouksessa on parantaa NATOn ja Ukrainan asevoimien yhteensopivuutta, edistää Ukrainan puolustusteollisuuden kehitystä sekä laajentaa yhteistyötä uusien sotilasteknologioiden alalla. Kaikki nämä toimet vahvistavat Ukrainan puolustuskykyä ja valmistelevat sitä NATOn jäsenyyteen.

“Kaikki tämä luo Ukrainalle sillan liiton jäsenyyteen ja erittäin vahvan tukipaketin. Ukraina lähestyy NATOa,” korosti Jens Stoltenberg.

Milloin Ukraina liittyy NATOon?

Muistutettakoon, että Stoltenberg toivoo Ukrainan liittyvän NATOon seuraavan 10 vuoden aikana. Kuitenkin juuri nyt Ukraina tarvitsee tukea, jotta se voi nopeammin päättää sodan Venäjää vastaan. Useimmat poliitikot ja asiantuntijat pitävät realistisena ajankohtana Ukrainan NATO-jäsenyydelle vuotta 2028, mutta ei aikaisemmin.

Aiemmin Stoltenberg on todennut, että Ukraina tarvitsee pitkäaikaista apua sodassaan Venäjän terroristihallintoa vastaan. Siksi NATO-maiden johtajien tulisi 75-vuotisjuhlan huippukokouksessa Washingtonissa heinäkuussa tukea tämän avun rahoitussuunnitelmaa. Lännen on vahvistettava tukeaan Ukrainalle.

Kommentoi artikkelia ja jaa ystäviesi kanssa. Rekisteröidy Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 21:16:45