Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # NATO:n Tulevaisuus: Jens Stoltenbergin Toiveet ja Ukraina

05.07.2024 12:10

Ei audiota saatavissa.

# NATO:n Tulevaisuus: Jens Stoltenbergin Toiveet ja Ukraina
Lukuaika: < 1 minuutti

# NATO:n Tulevaisuus: Jens Stoltenbergin Toiveet ja Ukraina

Jens Stoltenberg, joka jättää pian tehtävänsä Naton pääsihteerinä, on ilmaissut toiveensa Ukrainan liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon seuraavan kymmenen vuoden aikana. Stoltenberg toivoo, että vuoteen 2034 mennessä Naton jäsenmaiden joukkoon kuuluisi myös Ukraina.

Stoltenberg jakoi näkemyksensä Ukrainan mahdollisesta liittymisestä Natoon vuoteen 2034 mennessä DPA:lle antamassaan haastattelussa, kertoo Deutsche Welle. Hän myös totesi, että Natoon pyrkii muitakin maita, mutta ei kommentoinut niiden mahdollisuuksia liittyä liittoon.

“Toivon todella, että Ukraina on liittolainen siihen mennessä, ja olen työskennellyt tämän eteen Naton aikana,” Stoltenberg sanoi vastatessaan kysymykseen siitä, miten Naton koostumus saattaa muuttua vuoteen 2034 mennessä.

Stoltenberg korosti myös sotilaallisen tuen lisäämisen tärkeyttä Ukrainalle sen sodassa Venäjää vastaan. Hän lisäsi, että suuret tukimäärät Kiovalle voivat nopeuttaa sodan päättymistä.

“Mitä vahvempi tämä tuki on, sitä nopeammin sota, jonka Venäjä on aloittanut Ukrainaa vastaan, voi päättyä,” Stoltenberg selitti.

Hän totesi myös, että Venäjän diktaattori Vladimir Putin pyrkii heikentämään lännen tukea Ukrainalle. Stoltenbergin mukaan Putin yrittää pitkittää sotatoimia Ukrainassa.

“Putin uskoo voivansa odottaa meitä. Meidän on vakuutettava hänet siitä, että hän ei voi odottaa meitä, ja silloin luodaan edellytykset sodan päättymiselle,” Stoltenberg sanoi.

Naton huippukokous Washingtonissa

Naton huippukokous järjestetään Washingtonissa 9.-11. heinäkuuta. The New York Timesin mukaan liitto toivoo, että lupaus rakentaa Kiovalle “silta Natoon” rauhoittaisi Ukrainan presidenttiä Volodymyr Zelenskyiä ja mahdollistaisi tulevan huippukokouksen sujumisen paremmin kuin vuonna 2023 Vilnassa pidetyn kokouksen. Tuolloin Zelenskyi ilmaisi avoimesti tyytymättömyytensä siihen, ettei Ukraina saanut selkeitä liittymisaikatauluja Natoon. Lisäksi Washingtonissa odotetaan päätöstä uuden rakenteen perustamisesta Kiovan tukemiseksi (NSATU) Wiesbadenissa, Saksassa.

Tällä hetkellä Natolla on 32 jäsenmaata. Viimeisimpinä liittoon liittyivät Ruotsi ja Suomi. Lähimpänä liittymistä Pohjois-Atlantin liittoon on Bosnia ja Hertsegovina, jolle käynnistettiin vuonna 2018 jäsenyyttä koskeva toimintasuunnitelma. Sen toteuttamisen jälkeen seuraa virallinen kutsu liittoon.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:06:30