Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #OrbanMoskovassa #Ukraina #Venäjä #ViktorOrban Moskovassa tapaamassa #VladimirPutin: Kaksipuoliset suhteet kansainväliset kysymykset pöydällä Perjantaina, 5. heinäkuuta, #ViktorOrban, oli vieraillut Kiovassa heinäkuun alussa, Moskovaan. aikoo tavata #VladimirPutin. Tiedon vierailusta vahvisti #BertalanHavasi. Viktor itse ilmoitti saapuneensa Moskovaan jatkamaan “rauhantehtävää”. #Peskov vahvisti, Kremlissä pidetään pian neuvottelut Orbanin välillä, joissa keskustellaan muun muassa Ukrainasta. Kiovaan ensimmäistä kertaa vuoden 2015 jälkeen 2. heinäkuuta. kävi neuvotteluja #VolodymyrZelensky Median mukaan kehotti tiedotustilaisuudessa Zelenskyä tulitaukoon rauhanneuvottelujen ajaksi. ilmaisi tukensa johtajan rauhanaloitteille, korosti niiden toteuttamisen vaikeutta, koska se vie paljon aikaa. kanslian varajohtaja #IhorZhovkva kommentoi ehdotusta. Hänen mukaansa samanlaisia ajatuksia esittävät myös muiden maiden edustajat, Kiovalla on oma suunnitelmansa sodan lopettamiseksi, esitellään toisessa rauhahuippukokouksessa myöhemmin Venäjälle. Myöhemmin myönsi, Zelensky ei hyväksynyt ehdotusta tulitauosta aselepoa varten

05.07.2024 13:18

Ei audiota saatavissa.

#OrbanMoskovassa #Ukraina #Venäjä #ViktorOrban Moskovassa tapaamassa #VladimirPutin: Kaksipuoliset suhteet kansainväliset kysymykset pöydällä Perjantaina, 5. heinäkuuta, #ViktorOrban, oli vieraillut Kiovassa heinäkuun alussa, Moskovaan. aikoo tavata #VladimirPutin. Tiedon vierailusta vahvisti #BertalanHavasi. Viktor itse ilmoitti saapuneensa Moskovaan jatkamaan "rauhantehtävää". #Peskov vahvisti, Kremlissä pidetään pian neuvottelut Orbanin välillä, joissa keskustellaan muun muassa Ukrainasta. Kiovaan ensimmäistä kertaa vuoden 2015 jälkeen 2. heinäkuuta. kävi neuvotteluja #VolodymyrZelensky Median mukaan kehotti tiedotustilaisuudessa Zelenskyä tulitaukoon rauhanneuvottelujen ajaksi. ilmaisi tukensa johtajan rauhanaloitteille, korosti niiden toteuttamisen vaikeutta, koska se vie paljon aikaa. kanslian varajohtaja #IhorZhovkva kommentoi ehdotusta. Hänen mukaansa samanlaisia ajatuksia esittävät myös muiden maiden edustajat, Kiovalla on oma suunnitelmansa sodan lopettamiseksi, esitellään toisessa rauhahuippukokouksessa myöhemmin Venäjälle. Myöhemmin myönsi, Zelensky ei hyväksynyt ehdotusta tulitauosta aselepoa varten
Lukuaika: 2 minuuttia

#OrbanMoskovassa #Ukraina #Venäjä

Unkarin pääministeri #ViktorOrban Moskovassa tapaamassa #VladimirPutin: Kaksipuoliset suhteet ja kansainväliset kysymykset pöydällä

Perjantaina, 5. heinäkuuta, Unkarin pääministeri #ViktorOrban, joka oli vieraillut Kiovassa heinäkuun alussa, saapui Moskovaan. Hän aikoo tavata Venäjän presidentin #VladimirPutin. Tiedon vierailusta vahvisti Unkarin pääministerin lehdistösihteeri #BertalanHavasi.

Unkarilaiset tiedotusvälineet raportoivat vierailusta, mutta tapaamisen yksityiskohdat eivät ole vielä tiedossa. Median mukaan odotetaan, että Putin ja Orban keskustelevat kaksipuolisista suhteista, taloudellisesta yhteistyöstä ja kansainvälisistä kysymyksistä.

Viktor Orban itse ilmoitti saapuneensa Moskovaan jatkamaan “rauhantehtävää”. Putinin lehdistösihteeri #Peskov vahvisti, että Kremlissä pidetään pian neuvottelut Putinin ja Orbanin välillä, joissa keskustellaan muun muassa Ukrainasta.

Orbanin vierailu Ukrainassa

Unkarin pääministeri saapui Kiovaan ensimmäistä kertaa vuoden 2015 jälkeen 2. heinäkuuta. Hän kävi neuvotteluja Ukrainan presidentin #VolodymyrZelensky kanssa.

Median mukaan keskustelujen pääaiheina olivat rauhan saavuttamisen mahdollisuudet täysimittaisen venäläisen aggression taustalla sekä suhteet maiden välillä. Orban kuitenkin tarkensi myöhemmin, että hänen vierailunsa tarkoituksena oli ratkaista Euroopan unionin kohtaamia haasteita. Hän ei tarkentanut yksityiskohtia, mutta korosti, että kyseessä oli hänen ensimmäinen matkansa Budapestin EU-puheenjohtajakauden alkamisen jälkeen.

Tapaamisen jälkeen Ukrainan presidentti ja Unkarin pääministeri ilmoittivat sopineensa työskentelevänsä sopimuksen parissa, joka ratkaisee kaksipuoliset ongelmat. Unkari aikoo auttaa Ukrainaa EU-puheenjohtajuuskautensa aikana ja on valmis tukemaan Ukrainan talouden modernisointia. Vierailunsa aikana Orban lupasi myös Zelenskylle avata Unkariin ensimmäisen ukrainalaisen koulun.

Median mukaan Orban kehotti tiedotustilaisuudessa Zelenskyä tulitaukoon rauhanneuvottelujen ajaksi. Hän ilmaisi tukensa Ukrainan johtajan rauhanaloitteille, mutta korosti niiden toteuttamisen vaikeutta, koska se vie paljon aikaa. Ukrainan presidentin kanslian varajohtaja #IhorZhovkva kommentoi Unkarin pääministerin ehdotusta. Hänen mukaansa samanlaisia ajatuksia esittävät myös muiden maiden edustajat, mutta Kiovalla on oma suunnitelmansa sodan lopettamiseksi, joka esitellään toisessa rauhahuippukokouksessa ja myöhemmin Venäjälle. Myöhemmin Orban myönsi, että Zelensky ei hyväksynyt Unkarin ehdotusta tulitauosta aselepoa varten Venäjän kanssa.

Ukrainan presidentti totesi, että tulitauon aikaansaaminen vaatii “erittäin selkeän suunnitelman”, jotta Venäjä ei voisi käyttää tätä aikaa uuteen hyökkäykseen. Zelensky korosti, että Ukraina ja kansainvälinen yhteisö ovat vuosia yrittäneet sopia Venäjän kanssa rauhasta, mutta Venäjä on jatkuvasti rikkonut näitä sopimuksia.

Poliittiset asiantuntijat katsovat, että Orbanin vierailu Venäjälle voi vaikuttaa rauhanneuvotteluihin eri tavoin. Poliitikot arvelevat, että Orban saattaa yrittää luoda uusia yhteyksiä Venäjän kanssa kompromissiratkaisujen löytämiseksi tai puolustaa Unkarin etuja Euroopan politiikan kontekstissa.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävillesi sekä kirjaudu Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:41:29