Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Pariisin poliisi kieltää vaalien jälkeisen mielenosoituksen Sisäministeri #GéraldDarmanin ilmoitti, että toisen vaalikierroksen takaamiseksi heinäkuuta otetaan käyttöön 30 lainvalvontaviranomaista, joista 5 partioi Pariisissa sen ympäristössä varmistaakseen ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa. 9. Ranskan presidentti #EmmanuelMacron ilmoitti Kansalliskokouksen (Ranskan parlamentin) hajottamisesta ennenaikaisten parlamenttivaalien järjestämisestä 30. heinäkuuta.

05.07.2024 10:55

# Pariisin poliisi kieltää vaalien jälkeisen mielenosoituksen Sisäministeri #GéraldDarmanin ilmoitti, että toisen vaalikierroksen takaamiseksi heinäkuuta otetaan käyttöön 30 lainvalvontaviranomaista, joista 5 partioi Pariisissa sen ympäristössä varmistaakseen ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa. 9. Ranskan presidentti #EmmanuelMacron ilmoitti Kansalliskokouksen (Ranskan parlamentin) hajottamisesta ennenaikaisten parlamenttivaalien järjestämisestä 30. heinäkuuta.
Lukuaika: < 1 minuutti

# Pariisin poliisi kieltää vaalien jälkeisen mielenosoituksen

Pariisin poliisin pääosasto kieltää toisen vaalikierroksen jälkeisen mielenosoituksen. Kollektiivi “Antifasistinen toiminta Paris-Banlieue” kutsui koolle mielenosoituksen “sunnuntaina klo 20 riippumatta äänestyksen tuloksista” Kansalliskokouksen edustalla. Erikoispalvelut pelkäävät, että rauhalliset kokoontumiset voivat muuttua yhteenotoiksi eri ehdokkaiden kannattajien välillä.

Le Figaron mukaan “antifa”-mielenosoitus oli suunniteltu pidettäväksi 7. heinäkuuta, toisen kierroksen jälkeen parlamenttivaaleissa. Erikoispalveluiden tietojen mukaan on olemassa vaara, että yleinen järjestys häiriintyy toisen äänestyskierroksen jälkeen. Kokoontumiset voivat johtaa mellakoihin, ja on olemassa riski yhteenotoista eri ryhmien välillä.

“Viimeisimmät kyselyt ennustavat Kansallisen liittouman (RN) ja sen liittolaisten voittoa toisella kierroksella, mutta eivät anna heille ehdotonta enemmistöä 577 edustajasta”, kirjoittaa Le Figaro.

Sisäministeri #GéraldDarmanin ilmoitti, että toisen vaalikierroksen turvallisuuden takaamiseksi 7. heinäkuuta otetaan käyttöön 30 000 lainvalvontaviranomaista, joista 5 000 partioi Pariisissa ja sen ympäristössä varmistaakseen turvallisuuden ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa.

Ennenaikaiset parlamenttivaalit Ranskassa

9. kesäkuuta Ranskan presidentti #EmmanuelMacron ilmoitti Kansalliskokouksen (Ranskan parlamentin) hajottamisesta ja ennenaikaisten parlamenttivaalien järjestämisestä 30. kesäkuuta ja 7. heinäkuuta.

30. kesäkuuta pidettiin Ranskassa ensimmäinen kierros ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa. Ainakin 214 ehdokasta, jotka pääsivät toiseen kierrokseen, vetäytyivät ehdokkuudestaan. Näihin kuului ehdokkaita presidentti Emmanuel Macronin keskustalaisesta blokista “Yhdessä tasavallan puolesta”. Myös vasemmistokoalition “Uusi kansanrintama” edustajia vetäytyi.

Financial Timesin mukaan toisen kierroksen jälkeen on suuri todennäköisyys “roikkuvasta parlamentista”, mikä voi antaa presidentti Emmanuel Macronille syyn aloittaa uudet vaalit vuoden kuluttua. Toisen kierroksen keskeinen kysymys on, yhdistyvätkö keskustalaiset (joita Macron tukee) ja vasemmistolaiset ehdokkaat oikeistoa vastaan 130 vaalipiirissä, joissa kilpailevat kolmen poliittisen blokin edustajat.

Kommentoi artikkelia ja jaa ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:53:29