Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Protesti Vorohtassa: Kaksi rikostutkintaa käynnistetty #Ukraina #Venäjä #protesti #rikostutkinta #Vorohta

05.07.2024 11:43

# Protesti Vorohtassa: Kaksi rikostutkintaa käynnistetty #Ukraina #Venäjä #protesti #rikostutkinta #Vorohta
Lukuaika: < 1 minuutti

# Protesti Vorohtassa: Kaksi rikostutkintaa käynnistetty

#Ukraina #Venäjä #protesti #rikostutkinta #Vorohta

Poliisi on käynnistänyt kaksi rikostutkintaa Vorohtan asukkaiden protestin seurauksena. Asukkaat estivät paikallisen TCC:n (Territoriaali- ja Kutsuntakeskus) toimintaa ja hyökkäsivät sotilasrekrytoijan kimppuun. Tapaukset tutkitaan huliganismina ja Ukrainan asevoimien toiminnan estämisenä. Hyökkäyksessä loukkaantunut sotilas on sairaalahoidossa.

Poliisi kertoi, että tapaus sattui 4. heinäkuuta keskipäivällä Vorohtan kylässä.

“Ryhmä henkilöitä rikkoi törkeästi yleistä järjestystä ja aiheutti konfliktin sotilaiden kanssa, jotka suorittivat virkatehtäviään. 47-vuotiaalle sotilaalle aiheutettiin ruumiinvammoja ja hänen ajoneuvonsa vahingoitettiin”, poliisi ilmoitti.

Paikalle saapuneet poliisit rauhoittivat tilanteen ja keskustelivat kyläläisten kanssa. Konflikti saatiin nopeasti hallintaan. Poliisi kuulusteli uhreja, tunnisti todistajat, otti talteen valvontakameratallenteet ja vahingoittuneen ajoneuvon. Loukkaantunut vietiin sairaalaan.

Tutkijat ovat aloittaneet kaksi rikostutkintaa: huliganismista ja Ukrainan asevoimien laillisen toiminnan estämisestä.

Vorohtan kylän asukkaat protestoivat 4. heinäkuuta estämällä tien ja TCC:n toiminnan. Heidän tyytymättömyytensä johtui siitä, että sotilaskutsunnat estävät turistien saapumisen kylään.

Ivanofrankivskin TCC ja SP selittivät, että protestin syynä oli Vorohtan sisääntulon tarkistuspiste, joka tarkistaa asiakirjat. He ilmoittivat, että protestoijat hyökkäsivät sotilaan kimppuun ja vaurioittivat hänen ajoneuvoaan.

Tarkistuspiste Vorohtassa poistettiin, mutta TCC painotti, että sotilaat jatkavat asiakirjojen tarkistamista saapuvilta henkilöiltä.

“Meillä on sota. Kaikki miehet ovat rintamalla tai lomalla rintamalta. Ne, jotka ovat lomalla, voivat tulla ja levätä rauhassa. Kukaan ei häiritse heitä”, TCC ilmoitti.

Lopuksi, Ivanofrankivskissa oikeudenkäynti odottaa 56-vuotiasta miestä, joka pahoinpiteli bussiin nousseen TCC:n työntekijän. Sotilas sai keskivaikeita vammoja. Miehelle voi langeta jopa 5 vuoden vankeustuomio.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukemaan blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:40:27