Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Putinin ja Orbanin tapaaminen Kremlissä Venäjä, Unkari, Putin, Orban, Ukraina

05.07.2024 15:39

Ei audiota saatavissa.

#Putinin ja Orbanin tapaaminen Kremlissä Venäjä, Unkari, Putin, Orban, Ukraina
Lukuaika: < 1 minuutti

#Putinin ja Orbanin tapaaminen Kremlissä Venäjä, Unkari, Putin, Orban, Ukraina

Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi perjantaina 5. heinäkuuta Kremlissä Unkarin pääministerin Viktor Orbanin. Venäjän diktaattori ilmoitti olevansa valmis esittelemään yksityiskohtia niin sanotusta “rauhanomaisesta ratkaisusta” Ukrainan sotaan. Putin toivoo voivansa keskustella kaikista tilanteen osa-alueista, erityisesti Euroopan unionin ja muiden maiden näkökulmasta.

Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan Putin muistutti aluksi Orbanin hiljattaisesta vierailusta Ukrainaan.

“Minulle on kerrottu, että olitte äskettäin Kiovassa ja saavuitte tänne keskustelemaan kaikista Ukrainan tilanteeseen liittyvistä nyansseista. Olen käytettävissänne. Tiedätte varmasti äskettäisestä puheestani ulkoministeriön johdolle Moskovassa. Siinä esiteltiin kantamme mahdolliseen rauhanomaiseen ratkaisuun. Olen tietenkin valmis keskustelemaan kanssanne yksityiskohdista. Odotan, että kerrotte minulle näkemyksenne sekä eurooppalaisten kumppaneidenne näkemykset”, Putin sanoi.

Viktor Orban puolestaan totesi neuvottelujen aikana, että maiden määrä, jotka pystyvät tekemään yhteistyötä sekä Ukrainan että Venäjän kanssa, vähenee nopeasti.

Orban jakoi kuvan tapaamisesta verkossa.

Median mukaan tapaamisessa keskustellaan kahdenvälisistä suhteista, taloudellisesta yhteistyöstä ja kansainvälisistä aiheista. Unkarin pääministeri itse totesi saapuneensa Moskovaan jatkamaan “rauhanomaista tehtäväänsä”.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen reagoi Unkarin pääministerin vierailuun Venäjällä. Hän totesi, että mikään lepytteleminen ei voi pysäyttää Venäjän diktaattorin aloittamaa aggressiivista sotaa. Euroopan komission puheenjohtajan mukaan aggressorin pysäyttäminen on mahdollista vain kaikkien valtioiden yhteisillä ponnisteluilla, jotka täytyy yhdistää.

Muistutamme, että 2. heinäkuuta Orban vieraili Ukrainassa. Hän ehdotti Volodymyr Zelenskyille tulitaukoa rauhanneuvottelujen järjestämiseksi. Myöhemmin Viktor Orban ilmoitti, että Ukrainan presidentti ei tukenut hänen ehdotustaan.

Ukrainan presidentti puolestaan totesi, että tulitauon saavuttamiseksi tarvitaan “erittäin selkeä suunnitelma”, joka estää Venäjää hyödyntämästä tätä aikaa uusiin hyökkäyksiin. Zelenskyi korosti, että Ukraina ja kansainvälinen yhteisö ovat jo vuosia yrittäneet saavuttaa rauhaa Venäjän kanssa, mutta Venäjä on jatkuvasti rikkonut sopimuksia.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 11:28:52