Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Skandaali: Ruslan Hanumakin Lähtö USA:han Herättää Ukrainalaisten Vihan

05.07.2024 12:45

# Skandaali: Ruslan Hanumakin Lähtö USA:han Herättää Ukrainalaisten Vihan
Lukuaika: 2 minuuttia

# Skandaali: Ruslan Hanumakin Lähtö USA:han Herättää Ukrainalaisten Vihan

Kolishnij Kvartal 95 -studion entinen käsikirjoittaja ja näyttelijä Ruslan Hanumak on parhaillaan lomalla Yhdysvalloissa, missä hän tapaa poikaansa Arturia. Tämä ei sinänsä olisi ongelma, mutta Hanumak julkaisi hiljattain postauksen, jossa hän totesi, että lapsen tulisi kasvaa isänsä kanssa ja ettei hän välitä, vaikka ukrainalaiset pitäisivät häntä petturina. Hanumak ei selittänyt, miten hän pääsi lähtemään Ukrainasta, mikä herätti monia kysymyksiä.

Pitkän hiljaisuuden jälkeen Hanumak julkaisi kuvakaappauksen profiilistaan “Reserv+”-sovelluksessa ja selitti, millä perusteella hän sai luvan poistua Ukrainasta, jossa on käynnissä mobilisaatio. Julkaisun 34-vuotias zaporozhilainen teki venäjäksi, kuten hän yleensäkin käyttää sosiaalisessa mediassa. Syy, miksi Hanumak sai lykkäyksen, raivostutti monia ukrainalaisia.

“Petro Oleksijovytš Porošenko päästi minut, joka auttoi paperitöissä. Vitsi. Minut ‘päästettiin’ virallisesti, koska en riko lakeja. Kun mobilisaatiolaki astui voimaan, kävin heti läpi VLK:n ja MSEK:n. En nostanut näitä asioita esille kuten tunnetut bloggaajat, koska en pitänyt sitä tarpeellisena tehdä siitä show’ta. En olisi koskaan uskonut, että kaksivuotiaasta asti sairastamani astma, kuinka kamalalta se kuulostaakaan, voisi joskus olla minulle eduksi ja antaa mahdollisuuden nähdä lapseni. Kaikki läheiseni, ystäväni, tuttavani ja kollegani tietävät jatkuvasta salbutamolista taskussani ja ajoittaisista astmakohtauksista. Ja jos joku ansaitsee kiitoksen lähtöni mahdollistamisesta, se ei ole presidentti (Volodymyr Zelenskyi), jonka kanssa työskentelimme vain vaalikampanjan aikana, vaan edesmenneen isoisäni Artin”, Hanumak totesi.

Todistaakseen sanansa entinen bloggaaja-miljonääri Alina Shamanskan (Shamanka) aviomies julkaisi kuvakaappauksen profiilistaan “Reserv+”-sovelluksessa, jossa todetaan, että hänellä on lykkäys 3. marraskuuta 2024 asti. Hanumak huomautti, että hänestä tuli tilanteen panttivanki, sillä hänen poikansa oli Yhdysvalloissa, ja ainoa tapa nähdä hänet oli matka meren yli.

Hanumakin lähtö ulkomaille herätti monien ukrainalaisten raivoa. Kommentit eivät jääneet hiljaisiksi. Monet huomauttivat, että myös astmasta ja muista terveysongelmista kärsiviä miehiä on mobilisoitu asevoimiin. Hanumakia syytetään suhteidensa käyttämisestä henkilökohtaisten etujen saavuttamiseksi, lääkäreiden lahjonnasta ja siitä, että hän käyttää tilannettaan hyväkseen saadakseen julkisuutta. Lisäksi monet sosiaalisen median käyttäjät ovat raivoissaan siitä, että Hanumak kirjoittaa tällaisista asioista venäjäksi.

Hanumak ei vastannut ukrainalaisten kommentteihin eikä julkaissut tarinoita ajastaan poikansa kanssa Yhdysvalloissa. On huomattava, että täysimittaisen sodan alkaessa Hanumak, hänen entinen vaimonsa Shamanska ja heidän poikansa olivat ulkomailla. Tammikuussa 2023 Ruslan palasi Ukrainaan.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Tilaa Patreon-sivumme, jotta voit lukea blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:34:33