Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Tarkistaa Säännöllisesti Sotilaspasseja: Uudet Säännöt 17. Heinäkuuta Alkaen DPSU #sotilaspassi #rajatarkastus #AndriyDemchenko

05.07.2024 16:58

Tarkistaa Säännöllisesti Sotilaspasseja: Uudet Säännöt 17. Heinäkuuta Alkaen DPSU #sotilaspassi #rajatarkastus #AndriyDemchenko
Lukuaika: < 1 minuutti

#Ukraina Tarkistaa Säännöllisesti Sotilaspasseja: Uudet Säännöt 17. Heinäkuuta Alkaen

DPSU #Ukraina #sotilaspassi #rajatarkastus #AndriyDemchenko

Ukraina ottaa käyttöön uusia tiukempia sääntöjä koskien sotilaspasseja rajanylityksissä. 17. heinäkuuta alkaen Ukrainan rajaviranomaiset tarkistavat sotilaspasseja kaikilta 18–60-vuotiailta miehiltä, jotka haluavat poistua maasta. Mikäli henkilöltä puuttuu sotilaspassi, joko paperisena tai digitaalisena, rajanylitys estetään ja joissakin tapauksissa paikalle kutsutaan poliisi.

Tämä uusi sääntö perustuu Ukrainan lain nro 3633-IX määräykseen, jonka mukaan kansalaisilla on ollut kaksi kuukautta aikaa rekisteröityä sotilasrekisteriin tai päivittää tietonsa. Rajavartiolaitoksen edustaja, eversti Andriy Demchenko, kertoi Ukrainska Pravdalle, että tarkistukset aloitetaan keskiyöllä 17. heinäkuuta.

Demchenko tarkensi, että kieltäytyminen rajanylityksestä perustuu siihen, jos henkilöstä löytyy merkintä Ukrainan kansallisesta rekisteristä, joka osoittaa hänen olevan etsintäkuulutettu. Tällaisissa tapauksissa rajaviranomaiset kutsuvat poliisin paikalle.

Vaikka säännöt sotilaspasseista kiristyvät, rajanylitykseen oikeutetut ryhmät eivät ole muuttuneet. Heidän, joilla on lykkäys kutsunnasta tai jotka on poistettu sotilasrekisteristä terveydellisistä syistä, tulee varmistaa, että heidän sotilaspasseissaan on tarvittavat merkinnät.

DPSU on aikaisemmin selventänyt, että mobiilisovellus “Reserv+” voi helpottaa rajanylitystä, jos siinä on merkinnät sotilasrekisteristä poistamisesta tai lykkäyksestä. Rajaviranomaiset tarkastavat kaikki tiedot huolellisesti.

Viime aikoina on havaittu kasvavaa määrää laittomia rajanylityksiä. Miehet ovat valmiita maksamaan suuria summia, keskimäärin 3000–12 000 dollaria (noin 2830–11300 euroa), salakuljettajille päästäkseen pois maasta. Äskettäin suuri ryhmä, 47 miestä, yritti laittomasti poistua Ukrainasta, mutta heidät pidätettiin.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävillesi, ja liity Patreoniin saadaksesi blogin mainoksettomana.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:08:52