[yesterday_visitors]

[gtranslate]

Kirjaudu

[breadcrumbs]

[code_snippet id=31 php format]

#Ukraina ja Iso-Britannia valmistelevat ennennäkemätöntä 100 vuoden sopimusta ## Zelenskyi keskusteli Keir Starmerin kanssa

#Ukraina ja Iso-Britannia valmistelevat ennennäkemätöntä 100 vuoden sopimusta

Ukraina ja Iso-Britannia valmistelevat ennennäkemätöntä 100 vuoden sopimusta. Presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti asiasta. Hän keskusteli sopimuksen valmistelusta uuden Britannian pääministerin, Keir Starmerin, kanssa.

Presidentti ilmoitti tästä Telegram-kanavallaan. Zelenskyi kävi puhelinkeskustelun Starmerin kanssa 5. heinäkuuta, hänen nimityspäivänään. Presidentti onnitteli häntä vaalivoitosta ja toivotti menestystä niiden odotusten toteuttamisessa, joita Britannian kansa liittää uuteen hallitukseen.

”Olen kiitollinen Keir Starmerille vakuutuksesta, että Iso-Britannian tuki Ukrainalle pysyy muuttumattoman periaatteellisena. Koordinoimme kantojamme ennen Naton huippukokousta Washingtonissa ja muita kansainvälisiä tapahtumia sekä keskustelimme kahdenvälisen yhteistyön jatkamisesta, mukaan lukien ennennäkemättömän 100 vuoden sopimuksen valmistelusta Ukrainan ja Iso-Britannian välillä”, kirjoitti Zelenskyi.

## Zelenskyi keskusteli Keir Starmerin kanssa

Britanniassa on uusi pääministeri

Britanniassa pidettiin parlamenttivaalit. Ensimmäistä kertaa 14 vuoteen työväenpuolue voitti vaalit. Konservatiivit kärsivät tappion, joten pääministeri Rishi Sunak joutui luovuttamaan paikkansa työväenpuolueen johtajalle Keir Starmerille. Olemme kirjoittaneet yksityiskohtaisesti siitä, mitä tiedetään Britannian uudesta pääministeristä ja hänen suhtautumisestaan Ukrainaan.

Starmer on jo julkistanut hallituksensa kokoonpanon. Ulkoministeriön johtoon nousi David Lammy, joka tunnetaan Ukrainan tukijana. Puolustusministeriksi nimitettiin John Healey.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa! Voit myös liittyä Patreoniin lukemaan blogiamme ilman mainoksia.