Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukraina #Venäjä Kaksi miestä yritti lahjoa Ukrainan rajavartijoita Uhkailua ja lahjontayrityksiä rajanylityksissä

05.07.2024 01:10

#Ukraina #Venäjä Kaksi miestä yritti lahjoa Ukrainan rajavartijoita Uhkailua ja lahjontayrityksiä rajanylityksissä
Lukuaika: < 1 minuutti

### #Ukraina #Venäjä

### Kaksi miestä yritti lahjoa Ukrainan rajavartijoita

Ukrainan ja Puolan rajanylityspaikalla “Rava-Ruska” sattui 4. heinäkuuta kaksi merkittävää tapausta, joissa miehet yrittivät lahjoa rajavartijoita päästäkseen ulos maasta. Ensimmäisessä tapauksessa 30-vuotias Ternopilin asukas tarjosi 500 grivnaa rajavartijoille, jotta nämä antaisivat hänen ylittää rajan. Toisessa tapauksessa 75-vuotias ulkomaalainen tarjosi 200 dollaria samasta syystä.

Ukrainan rajavartiolaitoksen länsialueen tiedotteessa kerrotaan, että molemmat lahjontayritykset kirjattiin “Rava-Ruska” -rajanylityspaikalla. Rajavartijat ilmoittivat välittömästi tapauksista kansalliselle poliisille, sillä heillä on nollatoleranssi korruptiota kohtaan.

Rajavartiolaitos informoi, että molempia lahjontaan syyllistyneitä odottaa nyt vastuu Ukrainan rikoslain pykälän 369 “Laiton hyöty palveluksessa olevalle henkilölle” mukaisesti. Tämä pykälä voi johtaa joko sakkoihin, jotka voivat olla jopa 12 750 grivnaa, tai rangaistukseen, joka voi vaihdella vapauden rajoittamisesta neljän vuoden vankeuteen.

### Uhkailua ja lahjontayrityksiä rajanylityksissä

Lähes päivittäin rajavartijat kohtaavat henkilöitä, jotka yrittävät laittomasti ylittää Ukrainan rajan. Näillä henkilöillä on usein apunaan niin sanotut “salakuljettajat”, jotka kehittävät erilaisia laittomia menetelmiä rajanylitykseen. Näiden palveluiden hinnat vaihtelevat 3 000 ja 20 000 dollarin välillä, mutta joissakin tapauksissa ne voivat nousta jopa 18 000 tai 20 000 dollariin.

Esimerkiksi 3. heinäkuuta Ukrainan rajavartiolaitos pidätti kymmenen miestä, jotka yrittivät laittomasti ylittää rajan Unkariin. He olivat maksaneet salakuljettajille jopa 10 000 dollaria matkasta. Pidätetyt henkilöt olivat kotoisin kahdeksasta eri Ukrainan alueesta, mukaan lukien Taka-Karpatia, Poltava, Žytomyr, Vinnytsia, Zaporižžja, sekä kaupungit Harkova, Kiova ja Dnipro.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:54:23