Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Ukrainalaiset Saksassa: Verovelvollisuus ja Työllisyysmahdollisuudet

05.07.2024 22:52

Ei audiota saatavissa.

# Ukrainalaiset Saksassa: Verovelvollisuus ja Työllisyysmahdollisuudet
Lukuaika: 2 minuuttia

# Ukrainalaiset Saksassa: Verovelvollisuus ja Työllisyysmahdollisuudet

Ukrainalaiset, joilla on saksalainen osoite tai pysyvä oleskelulupa, ovat velvollisia maksamaan tuloveroa. Tämä koskee erityisesti itsenäisiä ammatinharjoittajia, joiden on pakko jättää veroilmoitus, vaikka he olisivat kärsineet tappioita. Verolomake on jätettävä viimeistään 2. syyskuuta 2024 välttääkseen sakkoja.

Telegram-kanava “Diaspora-ukrainalaiset Euroopassa” raportoi, että ukrainalaisten keskipalkka Saksassa on 1334 euroa kuukaudessa, ja vain 26,5% heistä on työssä, mukaan lukien osa-aikatyötä tekevät ja Minijob-tehtävät. On myös ulkomaalaisryhmiä, joiden on jätettävä veroilmoitus Saksassa, ja ukrainalaiset kuuluvat tähän ryhmään.

“Kaikkien, joilla on saksalainen osoite tai pysyvä oleskelulupa, on maksettava tuloveroa, mukaan lukien pakolaiset”, kerrotaan viestissä.

Palkansaajien ei yleensä tarvitse jättää veroilmoitusta, mutta poikkeuksia on: verovähennysten käyttö, palkan saaminen useilta työnantajilta vuoden aikana, palkan korvaavien tukien saaminen (esimerkiksi työttömyys- tai sairauspäiväraha), muiden tukien saaminen (esimerkiksi eropaketti), yhteisen veron maksaminen puolison kanssa, avioero tai leskeksi jääminen ja uudelleen avioituminen samana vuonna, sekä verotoimiston vaatimus veroilmoituksen jättämisestä. Veroilmoitusta vuodelta 2023 ei vaadita, jos tulot ovat alle 12 174 euroa naimattomilta tai 23 118 euroa aviopareilta. Itsenäisten ammatinharjoittajien on jätettävä veroilmoitus, vaikka heillä olisi tappioita. He maksavat myös tuloveroa ja myyntiveroa, lukuun ottamatta kosmeettisia hoitoja lukuun ottamatta muita lääketieteellisiä palveluja, joiden vuosittainen liikevaihto ei ylitä 50 000 euroa kuluvalta vuodelta ja 17 500 euroa edelliseltä vuodelta.

Veroilmoituksen määräaika vuodelta 2023 on 31. elokuuta 2024, mutta käytännössä se on 2. syyskuuta 2024. Myöhästymisestä seuraa sakko – 0,25% lasketusta verosta, mutta vähintään 25 euroa kuukaudessa, ja enintään 25 000 euroa. Saksassa olevien ukrainalaisten on otettava nämä vaatimukset huomioon välttääkseen sakkoja ja ongelmia veroviranomaisten kanssa.

Työmahdollisuudet Saksassa

Saksassa on laillinen minimipalkka – 12,41 euroa/tunti, ja vuonna 2025 palkka nousee 12,82 euroon/tunti. Ukrainalaisille tarjotaan enimmäkseen töitä varastoissa, tehtailla tai maatalousmailla, joissa saksan kielen taito ei ole välttämätöntä.

Tällä hetkellä Saksassa on yli 1,65 miljoonaa ukrainalaista, jotka ovat saaneet suojelua Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alusta lähtien. Vain 20% heistä työskentelee. Työn löytäminen ilman saksan kielen taitoa on vaikeaa, mutta mahdollista, ja palkka voi olla hyvä joillakin työpaikoilla.

Aiemmin julkaistun artikkelin mukaan ukrainalaisilla pakolaisilla Saksassa on helpotettu pääsy työmarkkinoille. He voivat työskennellä joko kokopäiväisesti tai osa-aikaisesti. Ukrainasta saadusta tutkintotodistuksesta voi olla hyötyä – lisäpätevyyden kursseja saatetaan tarvita, mutta koulutusta ei pidä aliarvioida. Tietenkin, päteviltä työntekijöiltä edellytetään kielen osaamista.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Tilaa blogimme Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:45:50