Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Ukrainan pakolaiset sopeutuvat hyvin Saksassa ja Alankomaissa #Ukraina #Saksa #Alankomaat #pakolaiset

05.07.2024 16:34

# Ukrainan pakolaiset sopeutuvat hyvin Saksassa ja Alankomaissa #Ukraina #Saksa #Alankomaat #pakolaiset
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ukrainan pakolaiset sopeutuvat hyvin Saksassa ja Alankomaissa #Ukraina #Saksa #Alankomaat #pakolaiset

Ukrainalaiset pakolaiset Saksassa ja Alankomaissa ovat sopeutuneet hyvin muuton jälkeen näihin maihin johtuen Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Kaikilla maahanmuuttajilla ei kuitenkaan ole selkeää näkemystä lastensa tulevaisuudesta näissä valtioissa. Maasta riippuen ukrainalaisten kansalaisten mielipiteet lastensa tulevaisuudesta vaihtelevat huomattavasti.

EWL-migraatioplatformin tutkimuksen mukaan Saksa on vastaanottanut 1,2 miljoonaa ukrainalaista pakolaista, kun taas Alankomaissa tämä luku on 118 000 henkilöä. Saksassa 57 % pakolaisista uskoo lastensa tulevaisuuden olevan Saksassa, kun vain 39 % näkee lastensa tulevaisuuden Ukrainassa. Alankomaissa tilanne on päinvastainen: 60 % pakolaisista uskoo lastensa tulevaisuuden olevan Ukrainassa ja 29 % Alankomaissa.

Tutkimuksessa haastatellut ukrainalaiset pakolaiset saapuivat Saksaan ja Alankomaihin alle 18-vuotiaiden lasten kanssa. Näiden maahanmuuttajien osuus on yli puolet haastatelluista – 51 %. Alankomaissa ja Saksassa noin 33 % pakolaisista on yhden lapsen kanssa. Saksassa nuorimmat lapset ovat kahdeksanvuotiaita, kun taas Alankomaissa nuorimmat ovat yhdeksänvuotiaita.

Yli puolet haastatelluista pakolaisista ilmoitti, että heidän lapsensa opiskelevat samanaikaisesti saksalaisessa ja ukrainalaisessa koulutusjärjestelmässä. Saksassa 24 % lapsista opiskelee paikallisissa oppilaitoksissa, kun Alankomaissa vastaava luku on 30 %. Molemmissa maissa vanhemmat arvioivat lastenhoidon saatavuuden korkeaksi. Saksassa 66 % pakolaisista arvosti lastenhoidon saatavuutta, kun taas Alankomaissa vastaava luku oli 86 %.

Ukrainalaiset pakolaiset arvioivat työpalkkansa Saksassa ja Alankomaissa olevan huomattavasti korkeampi kuin Ukrainassa. Esimerkiksi Saksassa ukrainalaisille maahanmuuttajille maksetaan keskimäärin 1 334 euroa kuukaudessa, kun taas Alankomaissa keskimääräinen palkka on 1 104 euroa. Pakolaiset arvioivat taloudellisen tilanteensa molemmissa maissa keskitasoiseksi.

Pitkät sähkökatkokset Ukrainassa ovat nopeuttaneet ukrainalaisten maastamuuttoa. Esimerkiksi 13. kesäkuuta mennessä yli 6,6 miljoonaa kansalaista oli lähtenyt Ukrainasta. YK selittää uuden maahanmuuttoaallon kriittisillä sähkökatkoksilla. Myös ulkomailla vakituisessa työsuhteessa olevien pakolaisten määrä kasvaa.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:56:56