Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukrainan puolustusministeriö lisää uuden toiminnon "Reserv+" -sovellukseen

05.07.2024 22:13

#Ukrainan puolustusministeriö lisää uuden toiminnon "Reserv+" -sovellukseen
Lukuaika: 2 minuuttia

#Ukrainan puolustusministeriö lisää uuden toiminnon "Reserv+" -sovellukseen

Ukrainan puolustusministeriö suunnittelee uuden toiminnon lisäämistä "Reserv+" -sovellukseen. Tämä toiminto mahdollistaa päiväopiskelijoille ja kolmen tai useamman lapsen vanhemmille lykkäyksen mobilisaatiosta ilman tarvetta vierailla alueellisissa täydennyspalvelukeskuksissa (TCK).

Puolustusministerin sijainen Kateryna Chornogorenko kertoi automaattisesta lykkäyksestä mobilisaatiovelvollisille kommentoidessaan Suspilne Rivnelle. Hänen mukaansa lykkäys myönnetään automaattisesti, ilman käyntejä tai lisäilmoituksia TCK:hen, sillä tarvittavat tiedot löytyvät jo rekistereistä.

“Valtiolla on jo nämä tiedot rekistereissään, esimerkiksi perhesuhteet. Isän, äidin ja lasten väliset yhteydet ovat siviilitilarekisterissä”, Chornogorenko selitti.

Aiemmin puolustusministeriö torjui viisi yleisintä pelkoa "Reserv+" -sovelluksesta. Ensinnäkin, ministeriö selvensi, että "Reserv+" ja CNAPit tuottavat samanlaisia asiakirjoja. 18. kesäkuuta lähtien ne vastaavat sotilaspassia ja väliaikaista todistusta. "Reserv+" -dokumentilla voi jopa ylittää rajan, kuten rajavartiolaitoksen tiedottaja Andriy Demchenko vahvisti muutama viikko sitten.

Toiseksi, status “Etsinnässä” ei johdu tietojen päivityksestä sovelluksessa. CNAP ja TCK eivät anna erilaista tulosta. Tämä tapahtuu esimerkiksi silloin, kun henkilö on saanut kutsun eikä ole saapunut paikalle. TCK:lle ilmestymisen määräajat ovat umpeutuneet, ja henkilö on rikkonut lakia, joten hänet on julistettu etsintäkuulutetuksi. Sovelluksen avulla voit kuitenkin saada tietoa mahdollisesta ongelmasta verkossa, eikä vasta pidätyksen yhteydessä.

Muita tietoja "Reserv+" -sovelluksesta

Puolustusministeriö on selittänyt, että "Reserv+" -sovelluksessa on ilmestynyt mahdollisuus korjata tietoja verkossa ja aikaleima, joka vahvistaa tietojen päivityksen. Aikaleima lisätään järjestelmän toimesta automaattisesti päivityksen jälkeen. Sen ilmestyminen osoittaa kansalaisen suorittaneen velvollisuutensa.

"Informator" julkaisi aiemmin lyhyen ja selkeän ohjeen, kuinka luoda sähköinen sotilaspassi "Reserv+" -sovelluksessa muutamassa vaiheessa. Puolustusministeriö muistutti, että 18. kesäkuuta lähtien "Reserv+" -sovelluksen sotilasrekisteriasiakirjalla on sama oikeudellinen voima kuin paperisella sotilaspassilla tai väliaikaisella todistuksella. Sen kopiota voidaan käyttää kaikissa tarvittavissa tilanteissa, kuten työnhaussa tai palveluiden saamisessa CNAPissa.

Lakimies Igor Barannikov korosti, että sähköisten asiakirjojen ilmestyminen on “valtava askel eteenpäin” sotilasrekisteröinnin alalla. Ainakin "Reserv+" -sovelluksen sähköisen sotilaspassin ilmestymisen myötä TCK:n ja SP:n työntekijät eivät voi enää mielivaltaisesti takavarikoida asiakirjoja mobilisaatiovelvollisilta, hän totesi.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Tilaa blogi ilman mainoksia kirjautumalla Patreonin avulla.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:26:23