Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ## #UkrainanUudetNimitykset Asevoimat #Ukraina #Asevoimat #Politiikka

05.07.2024 17:50

## #UkrainanUudetNimitykset Asevoimat #Ukraina #Asevoimat #Politiikka
Lukuaika: < 1 minuutti

## #UkrainanUudetNimitykset Asevoimat #Ukraina #Asevoimat #Politiikka

Ukrainan ministerineuvosto nimitti 5. heinäkuuta kaksi uutta puolustusministerin apulaista. Uudet viranhaltijat ovat Anatoli Klotško ja Oleksandr Serhiy. Nimityksistä tiedotti puolustusministeriön lehdistöpalvelu, ja ne tehtiin puolustusministeri Rustem Umerovin esityksestä.

“Puolustusministeri Rustem Umerovin esityksestä Ukrainan ministerineuvosto nimitti Anatoli Oleksandrovitš Klotškon Ukrainan puolustusministerin apulaiseksi”, lehdistötiedotteessa kerrotaan.

Anatoli Klotško syntyi vuonna 1963 Harkovassa. Hän valmistui Saratovin korkeimmasta sotilasinsinöörikoulusta vuonna 1985, Ukrainan kansallisesta puolustusakatemiasta vuonna 2003 sekä Ukrainan kansallisesta puolustusyliopistosta vuonna 2019. Vuosina 1999–2005 Klotško komensi armeijakunnan ohjusprikaatia ja vuosina 2018–2020 hän johti keskusohjus- ja tykistöosastoa. Vuosina 2020–2022 hän oli keskitetyn asehankintayksikön päällikkö. Lokakuusta 2022 Klotško palveli sotilasosastossa A0515.

Oleksandr Serhiy on syntynyt vuonna 1969 Tšernihivissä. Hän valmistui Ryazanin korkeimmasta sotilasautokoulusta vuonna 1991 ja sai vuonna 1998 “operaatio-taktisen tason sotilasjohtamisen upseerin” pätevyyden Kiovan maavoimien instituutista. Vuonna 2012 Serhiy valmistui Ukrainan kansallisesta puolustusyliopistosta. Hän osallistui rauhanturvaoperaatioon Sierra Leonessa Ukrainan sotilaskontingentin jäsenenä. Vuodesta 2010 Serhiy on toiminut johtotehtävissä Ukrainan asevoimissa, vastaten armeijan logistisesta tuesta. Vuonna 2014 hänet palkittiin valtion Prinssi Danilo Halytsky -mitalilla.

Lisäksi hallitus päätti vapauttaa Marina Kuderchukin Ukrainan elokuva-asiain valtion viraston johtajan tehtävistä. Uudesta viraston johtajasta ei ole vielä tiedotettu.

Ukrainan parlamentin jäsen, kansallisen turvallisuuden komitean jäsen Fedor Venislavsky kiisti huhut pääministeri Denys Shmyhalin mahdollisesta erosta, joka voisi johtaa koko hallituksen eroon. Hän lisäsi, että sotatilalain nojalla koko hallitusta ei voi erottaa, mutta yksittäisiä ministereitä voidaan vaihtaa pääministerin esityksestä.

Aiemmin parlamentin puhemies Ruslan Stefanchuk ilmoitti, että parlamentti käsittelee lähiaikoina viiden ministeriön täysivaltaisten johtajien nimityksiä. Kyseessä ovat maatalousministeriö, infrastruktuuriministeriö, nuoriso- ja urheiluministeriö, kulttuuri- ja informaatiopolitiikan ministeriö sekä veteraaniasioiden ministeriö.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:26:44