Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Unkarin pääministerin vierailu Venäjälle herättää kritiikkiä Kiovassa

05.07.2024 17:16

Ei audiota saatavissa.

# Unkarin pääministerin vierailu Venäjälle herättää kritiikkiä Kiovassa
Lukuaika: < 1 minuutti

# Unkarin pääministerin vierailu Venäjälle herättää kritiikkiä Kiovassa

Ukrainan ulkoministeriö reagoi 5. heinäkuuta Unkarin pääministeri Viktor Orbánin vierailuun Venäjälle. Diplomaatit korostivat, että Unkarin puoli ei koordinoinut matkaa Kiovan kanssa, ja kaikki Ukrainan asioita koskevat sopimukset ilman sen osallistumista ovat mahdottomia.

Ulkoministeriön mukaan periaatetta “ei sopimuksia Ukrainasta ilman Ukrainaa” tulee noudattaa kaikissa virallisissa vierailuissa. Diplomaatit lisäsivät myös, että ainoa tapa saavuttaa oikeudenmukainen rauha on Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin aiemmin esittämä Rauhanformula.

Ministeriö muistutti myös globaalista rauhahuippukokouksesta ja painotti, että yli 100 maailman maata ja kansainvälistä järjestöä ovat yhtä mieltä siitä, että Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja YK:n peruskirjan vaatimuksia tulee kunnioittaa.

“Kuten ensimmäinen globaalin rauhahuippukokous Sveitsissä osoitti, yli sata valtiota ja kansainvälistä järjestöä jakavat näkemyksen rauhasta, joka perustuu Ukrainan alueellisen koskemattomuuden ja YK:n peruskirjan kunnioittamiseen. Rauhahuippukokouksen formaatti on keskeinen foorumi oikeudenmukaisen rauhan palauttamiseksi,” diplomaatit totesivat.

Ulkoministeriö korosti myös, että virallinen Kiova on valmis rakentavaan yhteistyöhön Unkarin pääministerin Ukrainan-vierailun jälkeen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Unkarin pääministeri Viktor Orbán päättivät neuvottelunsa Moskovassa. Keskustelu kesti lähes kolme tuntia ja vierailu tapahtui Orbánin aloitteesta.

Orbán saapui Moskovaan 5. heinäkuuta iltapäivällä. Tapaamisessa Putin kertoi Orbánille, että heillä olisi mahdollisuus keskustella Ukrainan tilanteesta, mukaan lukien yksityiskohdista. Unkarin pääministeri vastasi, että hän haluaisi kuulla Venäjän presidentin näkemyksen Eurooppaa koskevista tärkeistä asioista ja kutsui tapaamista “erityiseksi”.

Orbánin mukaan vierailu Venäjälle oli välttämätön niin sanotun “rauhanturvaoperaation” jatkamiseksi. Muutama päivä ennen tätä Unkarin pääministeri vieraili Kiovassa, missä hän tapasi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin. Tapaamisessa Orbán ehdotti Zelenskyille vaihtoehtoa sodan ratkaisemiseksi, mutta Kiova hylkäsi sen kokonaan.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen arvosteli Viktor Orbánin vierailua Venäjälle. Hän ilmaisi vakaumuksensa, että Putinin lepyttäminen ei onnistu ja että rauhan saavuttaminen on mahdollista vain päättäväisyydellä ja ponnisteluilla.

Keskustele artikkelista ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:13:16