Eilen yhteensä 88810 latausta

20285 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #Ursula von der Leyen: “Yhteistyö ja yhtenäisyys ovat ainoat keinot pysäyttää Putin” #EU #Ukraina #Venäjä #Orban #Zelensky

05.07.2024 14:49

#Ursula von der Leyen: "Yhteistyö ja yhtenäisyys ovat ainoat keinot pysäyttää Putin" #EU #Ukraina #Venäjä #Orban #Zelensky
Lukuaika: < 1 minuutti

#Ursula von der Leyen: “Yhteistyö ja yhtenäisyys ovat ainoat keinot pysäyttää Putin” #EU #Ukraina #Venäjä #Orban #Zelensky

Mikään myöntyväisyyspolitiikka ei pysty pysäyttämään Venäjän diktaattorin Vladimir Putinin aggressiivista sotaa Ukrainaa vastaan. Aggressorin pysäyttäminen on mahdollista vain yhteisillä ponnisteluilla, mikä edellyttää kaikkien valtioiden yhtenäisyyttä. Näin totesi Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen viitaten Unkarin pääministerin vierailuun Venäjälle. Orban suuntasi Moskovaan vierailtuaan ensin Kiovassa.

“Hyväksyvä politiikka ei pysäytä Putinia. Vain yhtenäisyys ja päättäväisyys voivat raivata tien kattavalle, oikeudenmukaiselle ja kestävälle rauhalle Ukrainassa”, von der Leyen korosti.

Orbanin vierailu Moskovaan

Unkarin pääministeri Viktor Orban saapui Venäjälle 5. heinäkuuta. Hän kuvaili vierailuaan “rauhanomaiseksi tehtäväksi” ja selitti sen tarkoitusta.

“Rauhanomainen missio jatkuu. Toinen pysäkki – Moskova”, Orban kirjoitti.

Unkarin pääministeri matkusti Venäjälle vierailtuaan ensin Kiovassa. Unkarin hallituksen edustajan Berta Havašin mukaan Orban tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin Moskovassa, raportoi 24.hu.

Unkari toimii EU:n puheenjohtajana 1. heinäkuuta alkaen, mutta Orban totesi, että tämä asema ei anna Budapestille mandaattia rauhanneuvotteluihin Ukrainan suhteen. Hän kuitenkin katsoo, että osapuolia voidaan kannustaa aloittamaan neuvottelut.

Tavattuaan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin, Orban pyysi häntä harkitsemaan tulitauon mahdollisuutta ennen mahdollisia neuvotteluja Venäjän kanssa. Orbanin mukaan Zelenskyi suhtautui ehdotukseen epäilevästi ja ilmaisi huolensa, mutta lupasi harkita asiaa.

Orban selitti, että Zelenskyillä on aiemmin ollut huonoja kokemuksia tulitauoista, jotka eivät ole hyödyttäneet Ukrainaa. Zelenskyin toimistossa Orbanin rauhanehdotus hylättiin kokonaan. Toimiston mukaan Ukraina haluaa rauhaa, ja sen saavuttamiseksi tarvitaan Zelenskyin esittämä “rauhan kaava”.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:49:22