Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän hyökkäykset voimistuvat: Raketteja sukellusveneistä

05.07.2024 18:16

# Venäjän hyökkäykset voimistuvat: Raketteja sukellusveneistä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän hyökkäykset voimistuvat: Raketteja sukellusveneistä

Venäjä on ottanut käyttöön uuden tavan suorittaa hyökkäyksiä Ukrainaa vastaan, hyödyntämällä sukellusveneitä risteilyohjusten laukaisuun. Viimeisimmät iskut on toteutettu juuri näiden sukellusveneiden avulla, jotka ovat jatkuvasti sijoitettuna Novorossiiskiin. Toimiva logistiikka mahdollistaa venäläisille risteilyohjusten laukaisun myös tulevaisuudessa.

Asiasta kertoi Ukrainan laivaston edustaja Dmytro Pletenchuk kansallisessa televisiolähetyksessä. Hänen mukaansa Venäjä ei aiemmin pystynyt hyödyntämään sukellusveneitä tehokkaasti ohjusten varustamiseen logistiikkaongelmien vuoksi. Puolen vuoden ajan he eivät kyenneet toimittamaan nosturia ohjusten lataamiseen, mikä rajoitti heidän toimintakykyään merkittävästi. Nyt tämä prosessi on kuitenkin saatu toimimaan, kuten viimeaikaiset iskut osoittavat.

“Muutamat viimeisimmät iskut ovat tapahtuneet juuri näiden jatkuvasti Novorossiiskissa olevien sukellusveneiden avulla. Koska ne eivät ole käyneet Sevastopolissa lataamassa, tarkoittaa se, että he ovat onnistuneet saamaan tämän prosessin toimimaan”, Pletenchuk totesi.

Aiemmin Pletenchuk kertoi, että venäläisten ohjusten laukaiseminen Asovanmereltä on epätodennäköistä, koska se on liian lähellä ukrainalaisia puolustusjärjestelmiä ja tilan vähyys vaikeuttaa liikkumista.

Venäjän iskut Ukrainaan

Venäjä iski jälleen siviiliinfrastruktuuriin Mustanmeren satamakaupungissa Chornomorskissa. Ohjusiskun seurauksena yksi siviili kuoli ja seitsemän haavoittui. Satamarakennukset ja hallinnolliset tilat vaurioituivat.

Venäjä jatkaa terroristista toimintaansa kohdistamalla iskuja siviilikohteisiin, mikä jälleen kerran vahvistaa sen aggressiivisen ja tuhoisan politiikan. Esimerkiksi 5. heinäkuuta venäläiset pommittivat Komarin kylää Donetskin alueen Volnovakhan piirissä. Hyökkäyksessä kuoli kyläneuvoston työntekijä.

Lisäksi Venäjä suoritti Zaporižžjan alueelle 272 iskua. Vihollinen käytti drooneja, moninkertaisia raketinheittimiä ja tykistöä. Kymmenen asuinaluetta oli tulituksen kohteena, mikä aiheutti merkittäviä vaurioita asuinrakenteille.

Keskustelkaa artikkelista kommenteissa ja jakakaa se ystävillenne. Voitte myös liittyä Patreoniin lukeaksenne blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:30:59