Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän hyökkäys siviilejä vastaan Stanislavissa #Ukraina #Herson #Venäjä #siviilit

05.07.2024 21:12

# Venäjän hyökkäys siviilejä vastaan Stanislavissa #Ukraina #Herson #Venäjä #siviilit
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän hyökkäys siviilejä vastaan Stanislavissa #Ukraina #Herson #Venäjä #siviilit

Perjantaina 5. heinäkuuta Venäjän joukot hyökkäsivät drooneilla Stanislav-nimiseen kylään Hersonin alueella. Hyökkäyksen kohteeksi joutuivat kiireellisen ensihoidon lääkärit ja heidän potilaansa, paikallinen asukas. Drooni pudotti räjähteen 74-vuotiaan miehen päälle, johon lääkintäryhmä oli menossa auttamaan – myös lääkärit saivat osansa iskusta.

Asiasta kertoi Hersonin alueellisen sotilasviranomaisen johtaja Oleksandr Prokudin Telegram-palvelussa. Hänen mukaansa venäläiset hyökkäsivät kahdesti ihmisiä vastaan.

“Vihollinen pudotti räjähteen droonista paikallisen asukkaan päälle, joka oli autossa. 74-vuotias mies sai räjähdys- ja aivovamman sekä aivotärähdyksen. Lisäksi, hänen mukaansa, ensihoitoryhmä, joka saapui antamaan apua uhrille, joutui venäläisen droonin uudelleen iskun kohteeksi”, kerrotaan ilmoituksessa.

Onneksi kukaan ei kuollut, mutta nainen-feldšeri sai vammoja ja hänelle annettiin apua. Lisäksi hyökkäyksen seurauksena lääkintähenkilökunnan auto vaurioitui pahoin.

Siviileihin kohdistuva metsästys

Tämä ei ole sattumaa, sillä vihollinen ei ensimmäistä kertaa metsästä siviilejä drooneilla – ilmeisesti sotarikolliset näkevät tämän viihteenä. He pudottavat tarkoituksella räjähteitä drooneista ihmisten päälle, tappaen tai haavoittaen heitä. 9. kesäkuuta venäläisdrooni myös hyökkäsi ensihoitolääkäreitä vastaan – silloin lääkärit saivat vammoja eivätkä päässeet hälytystehtävään. Tällaisia tapauksia on kirjattu myös Zaporižžjassa ja Harkovassa.

Aiemmin venäläiset tulittivat Hersonissa pelastusyksikköä, joka oli tuolloin poistamassa aiemman iskun jälkiä. Heidän toimintansa seurauksena kaksi miestä sai sirpalevammoja ja heidät vietiin sairaalaan. Onneksi uhreja ei tullut.

Kommentoi ja jaa artikkelia ystävillesi sekä liity Patreonin avulla lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:13:10