Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäläinen Mi-28 helikopteri teki hätälaskun dronihyökkäyksen jälkeen, aiheuttaen tulipalon ### Dronihyökkäys Venäjälle

05.07.2024 15:46

Ei audiota saatavissa.

# Venäläinen Mi-28 helikopteri teki hätälaskun dronihyökkäyksen jälkeen, aiheuttaen tulipalon ### Dronihyökkäys Venäjälle
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäläinen Mi-28 helikopteri teki hätälaskun dronihyökkäyksen jälkeen, aiheuttaen tulipalon

Venäläinen Mi-28 helikopteri joutui tekemään hätälaskun Rostovin alueella, kun se yritti paeta dronihyökkäystä. Tapaus sattui Azovin alueella 5. heinäkuuta yöllä. Helikopterin lentäjä yritti todennäköisesti välttää dronien iskun, kun hän joutui tekemään hätälaskun pellolle.

Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan helikopterin moottorin korkean lämpötilan vuoksi maasto sen alla syttyi palamaan. Tuli levisi nopeasti noin 500 neliömetrin alueelle. On huomionarvoista, että paikalliset asukkaat löysivät aamulla hätälaskun tehneen helikopterin tyhjänä ilman lentäjää. Miehistön jäseniä ei löydetty lähistöltä, ja itse kopteri oli vakavasti vaurioitunut. Palokunta lähetettiin paikalle taistelemaan tulta vastaan.

“Rostovin alueella droni pudotti venäläisen helikopterin. Se onnistui laskeutumaan, mutta sai vakavia vaurioita. Tämä on ensimmäinen kerta tässä sodassa”, kommentoi ukrainalainen toimittaja Denis Kazansky.

### Dronihyökkäys Venäjälle

Rostov-na-Donu kaupungissa syttyi voimakas tulipalo yöllä 5. heinäkuuta, jota edelsivät voimakkaat räjähdykset. Kaupunki joutui dronihyökkäyksen kohteeksi. Verkkolähteiden mukaan öljyterminaaliin osui hyökkäys.

Myös Primorsko-Akhtarskissa oli levotonta samana yönä. Kaupunkiin saapui myös droneja, ja räjähdyksiä kuultiin. Uutisten mukaan dronien sirpaleet putosivat sähköasemalle, mikä aiheutti tulipalon. Osa kaupungista jäi ilman sähköä. Lisäksi vahinkoa kärsi asuinrakennus ja sotilasilmailukenttä, josta Ukrainaan laukaistaan “Shahed”-dronit.

Toinen öljyvaraston tulipalo kirjattiin yöllä 9. toukokuuta Yurievkan kylässä lähellä Anapaa. Tuli syttyi dronihyökkäyksen seurauksena. Dronit hyökkäsivät alueelle noin kahdelta aamuyöllä. Venäjän elektronisen sodankäynnin järjestelmät yrittivät torjua ilmamaalit, mutta muutama drone osui säiliöihin aiheuttaen tulipalon.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:10:03