Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #YhteistyöMenestys: Ukrainan ja Ranskan viranomaiset pysäyttivät vaarallisen rikollisliigan #Ukraina #Ranska #rikollisuus #yhteistyö ##Zaljutinskie-järjestön toiminnan tunnetut vaiheet

05.07.2024 15:06

#YhteistyöMenestys: Ukrainan ja Ranskan viranomaiset pysäyttivät vaarallisen rikollisliigan #Ukraina #Ranska #rikollisuus #yhteistyö ##Zaljutinskie-järjestön toiminnan tunnetut vaiheet
Lukuaika: 2 minuuttia

#YhteistyöMenestys: Ukrainan ja Ranskan viranomaiset pysäyttivät vaarallisen rikollisliigan #Ukraina #Ranska #rikollisuus #yhteistyö

Ukrainan poliisin ja Ranskan santarmien yhteisten ponnistelujen ansiosta onnistuttiin neutraloimaan rikollisjärjestön “Zaljutinskie” johtaja. Tämä rikollisliiga, joka toimi Ranskan Rivieralla, erikoistui autojen varastamiseen ja omaisuusrikoksiin. Ennen Venäjän laajamittaista hyökkäystä Ukrainaan, rikolliset terrorisoivat Harkovan alueen asukkaita pakottamalla heitä luovuttamaan liiketoimintansa.

Ukrainan kansallisen poliisin strategisten tutkimusten osasto kertoi, että rikollisjärjestön johtaja pakeni Ranskaan, missä hän perusti uuden ryhmän. Operatiivisten tietojen mukaan tämä ryhmä jatkoi omaisuusrikoksia ja vakavia rikoksia, samanlaisia kuin heidän aikaisempi toimintansa.

Rikollisryhmän jäsenten pidättämiseksi Ukrainan kansallisen poliisin strategisten tutkimusten osaston, pääasiallisen tutkintayksikön ja Ranskan santarmien viranomaiset toteuttivat yhteisiä toimenpiteitä molemmissa maissa. Rikollisjärjestön johtaja ja jäsenet on pidätetty. Helmikuuhun 2022 mennessä Zaljutinskie-järjestön jäsenet olivat pakotettuja pakenemaan ulkomaille, missä he jatkoivat rikollista toimintaansa. He terrorisoivat Harkovan alueen asukkaita uhkaamalla ja käyttämällä väkivaltaa, luoden kestämättömiä olosuhteita maanviljelyksen ja liiketoiminnan harjoittamiselle, ja tarjoten “ratkaisuja” näihin ongelmiin lahjontaa vastaan.

Yhteistyö ranskalaisten ja eurooppalaisten kollegoiden kanssa mahdollisti Zaljutinskie-rikollisjärjestön neutraloimisen. Etelä-Ranskassa vuosina 2023-2024 toiminut ryhmä teki useita rikoksia, mukaan lukien autojen varastaminen, tuhopoltot, hyökkäykset ja varkaudet.

2.-4. heinäkuuta pidetyt yhteiset toimenpiteet johtivat ryhmän johtajan – 43-vuotiaan Ukrainan kansalaisen – ja hänen 44-vuotiaan rikoskumppaninsa sekä vielä yhden ryhmän jäsenen pidättämiseen. Tämän onnistuneen operaation ansiosta rikollisjärjestön toiminta saatiin lopetettua ja sekä Ranskan että Ukrainan kansalaiset suojeltua.

##Zaljutinskie-järjestön toiminnan tunnetut vaiheet
Zaljutine on aina ollut Harkovan levoton ja rikollinen alue, mutta Zaljutinskie-järjestön taitava johtaja “Mitruša” onnistui yhdistämään erilliset katujengit yhdeksi suureksi ryhmäksi. Zaljutinskie-järjestöllä oli kaupallisia intressejä myös muissa Itä-Ukrainan kaupungeissa, ja se ylläpiti tiiviitä yhteyksiä vaikutusvaltaisiin henkilöihin ja liittoutuneisiin ryhmiin, myös vakaviin sisäministeriön virkamiehiin.

Järjestön jäseniä on pidätetty useita kertoja eri rikosten vuoksi. Esimerkiksi yhdessä tapauksessa rikolliset vaativat maanviljelijältä 700 000 dollaria (noin 665 000 euroa) ja osan liiketoiminnasta. Heillä oli tapana käyttää psykologista ja fyysistä väkivaltaa: he jättivät hautajaisseppeleitä uhrin vaimon autoon ja aiheuttivat uhrille fyysisiä vammoja. Näillä menetelmillä he pyrkivät pakottamaan yrittäjän luovuttamaan maatalousyrityksensä oikeudet.

Vuonna 2021 poliisi pidätti järjestön jäseniä Harkovan keskustassa – tapaus on nyt oikeudessa. Muut Zaljutinskie-järjestön jäsenet, joihin kohdistuu tutkintatoimia, ovat Ukrainan ulkopuolella ja kansainvälisesti etsintäkuulutettuja.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävillesi sekä liity Patreoniimme lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 15:24:42