Eilen yhteensä 88810 latausta

20254 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # YK:n pääsihteerin vierailu #Ukraina #DennisFrancis #Venäjä #YK

05.07.2024 20:28

# YK:n pääsihteerin vierailu #Ukraina #DennisFrancis #Venäjä #YK
Lukuaika: 2 minuuttia

# YK:n pääsihteerin vierailu #Ukraina #DennisFrancis #Venäjä #YK

YK:n pääsihteeri Dennis Francis vierailee tällä hetkellä Ukrainassa, ja hän on todennut, että YK odottaa Venäjän presidentin vetävän joukkonsa pois syyskuuhun mennessä. Tämä vaatimus on kirjattu uuteen YK:n päätöslauselmaan. Vaikka YK tekee jatkuvasti vastaavia vaatimuksia ja vetoomuksia, aggressiivinen valtio Venäjä ei ole koskaan kuunnellut niitä.

Francis esitti lausuntonsa Ukrinform-lehden haastattelussa. Hän on tällä hetkellä Kiovassa, ja on merkittävää, että YK:n pääsihteeri ei ole vieraillut Ukrainassa 30 vuoteen. Francis muistutti, että yli kaksi vuotta sitten 141 YK:n jäsenmaata hyväksyi päätöslauselman, jossa vaadittiin Venäjää vetämään joukkonsa välittömästi, täysin ja ehdoitta Ukrainan kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisäpuolelle. Päätöslauselmaa vastaan äänesti viisi maata.

Francis myös muistutti, että Venäjän puheenjohtajuus YK:n turvallisuusneuvostossa päättyy vihdoin 31. heinäkuuta 2024. Hän ilmaisi toivovansa, että aggressiivisen valtion joukot poistuvat Ukrainasta ennen tämän ajanjakson päättymistä.

“Toivomme, että Venäjän hallinto päättää vetää joukkonsa pois syyskuuhun mennessä tai aikaisemmin, mutta siihen ei ole mitään takeita”, Francis totesi.

Francis uskoo, että kaikki YK:n jäsenet noudattavat peruskirjan määräyksiä eivätkä poikkea sen normeista. Tässä tapauksessa Venäjän federaatio on rikkonut Ukrainan alueellista koskemattomuutta. Tämän vuoksi muut maat pyrkivät hillitsemään aggressiota ja vaatimaan joukkojen vetämistä. Diplomaatin mielestä tämä strategia saattaa toimia.

Milloin neuvottelut Venäjän kanssa alkavat?

Muistutuksena, että 15.-16. kesäkuuta Sveitsissä pidettiin Ukrainan aloitteesta ensimmäinen globaali rauhahuippukokous, johon osallistui yli 90 maata. Huippukokouksen tuloksena syntyi julkilausuma, jonka allekirjoittivat lähes kaikki osallistujat. Asiakirjassa esitetään Ukrainan rauhanformulan ehdot oikeudenmukaisen rauhan saavuttamiseksi. Keskeiset kohdat ovat vankien vaihto, Venäjän sieppaamien ukrainalaisten lasten palauttaminen kotiin ja ydinturvallisuus.

Venäjää ei kutsuttu tähän tapahtumaan. Kuitenkin huippukokouksen aikana Volodymyr Zelenskyi ilmoitti, että muutaman kuukauden kuluttua järjestetään uusi kokous samanlaisessa formaatissa. Tähän toiseen huippukokoukseen kutsutaan Venäjä aloittamaan rauhanneuvottelut.

Zelenskyin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaa saada kutsun, mutta hän tuskin osallistuu, koska hän pelkää. Tämän vuoksi rauhanneuvottelujen aloittaminen Venäjän kanssa lähitulevaisuudessa vaikuttaa epätodennäköiseltä. Ukrainan hallitus korostaa, että se ei tee myönnytyksiä aggressorille, ja rauhan on noudatettava kansainvälistä oikeutta – oikeudenmukaisin ehdoin.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 16:17:08