Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Yllättävä Käänne Britannian Politiikassa: Rishi Sunak Vetäytyy, Labour Voittaa ## #Britannia #Politiikka #RishiSunak #Labour #KeirStarmer

05.07.2024 09:10

Ei audiota saatavissa.

# Yllättävä Käänne Britannian Politiikassa: Rishi Sunak Vetäytyy, Labour Voittaa ## #Britannia #Politiikka #RishiSunak #Labour #KeirStarmer
Lukuaika: 2 minuuttia

# Yllättävä Käänne Britannian Politiikassa: Rishi Sunak Vetäytyy, Labour Voittaa
## #Britannia #Politiikka #RishiSunak #Labour #KeirStarmer

Britannian pääministeri Rishi Sunak on tunnustanut tappionsa parlamenttivaaleissa ja ilmoittanut jättävänsä pääministerin tehtävänsä. Labour-puolue, jota johtaa Sir Keir Starmer, on saanut enemmistön äänistä alahuoneessa ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa. Tämä päättää konservatiivien 14 vuotta kestäneen hallituskauden Isossa-Britanniassa.

BBC:n mukaan hallitseva konservatiivipuolue on kärsinyt murskatappion ja menettänyt paikkansa oppositiossa olleelle Labourille. Äänestystulosten laskenta on edelleen käynnissä, mutta ennusteet näyttävät Labourille 410 paikkaa parlamentissa, mikä on yksi puolueen historian parhaista tuloksista.

Nykyinen pääministeri Rishi Sunak onnistui myös uudelleenvalinnassa omassa vaalipiirissään Richmondissa ja Northallertonissa. Samalla hän myönsi konservatiivien tappion ja ilmoitti onnitelleensa Starmeria voitosta.

“Tänään vallanvaihto tapahtuu rauhallisesti ja järjestelmällisesti, kaikkien osapuolten hyvällä tahdolla. Tämä antaa meille kaikille luottamusta maamme vakauteen ja tulevaisuuteen. Britannian kansa on tänään antanut selkeän tuomion, paljon on opittavaa… ja otan vastuun tappiosta”, sanoi Sunak.

Näin ollen BBC:n mukaan Britannia saa ensimmäisen Labour-hallituksensa 14 vuoteen. Nyt virallisen menettelyn mukaisesti Sunak esittää eroanomuksensa kuninkaalle, joka pyytää Starmeria muodostamaan seuraavan hallituksen.

Uuden pääministerin osalta Labour-johtaja Keir Starmer on ilmoittanut, ettei Ukrainan tukemista koskevissa asioissa tule tapahtumaan muutoksia. Entinen juristi, joka siirtyi politiikkaan melko myöhään, mutta eteni nopeasti suurimman opposition puolueen korkeimmalle paikalle, edustaa pragmaattisuutta turvallisuus- ja puolustuskysymyksissä. Hän lupaa, että hänen voittonsa ei tule olemaan “kannustin” Putinille.

Britannian vaalit

Britanniassa järjestettiin 4. heinäkuuta ennenaikaiset vaalit parlamentin alahuoneeseen. Exit-pollien mukaan Labour voittaa parlamenttivaalit Britanniassa saavuttaen enemmistön äänistä. Odotetaan, että konservatiivien saalis on 131 paikkaa parlamentissa, mikä on pienin määrä maan sodanjälkeisessä historiassa. Lisäksi maa saa uuden pääministerin. Labour voitti viimeksi vaalit vuonna 2005.

Britannian kansan mielipidekyselyt ovat osoittaneet, että nykyisen pääministerin ja konservatiivisen puolueen kannatus on hyvin alhainen, toisin kuin Labourin. Siksi opposition johtaja Keir Starmer on jo pitkään tehnyt voimakkaita lausuntoja mahdollisesta pääministeriydestään. Hän on myös käsitellyt Ukrainaa koskevia kysymyksiä ja ilmoittanut jatkavansa sotilaallista, taloudellista, diplomaattista ja poliittista tukea.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa, ja rekisteröidy Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:46:21