Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Yöhyökkäys Venäjän kaupunkiin: Vaurioita sotilaslentokentällä ja sähköasemalla

05.07.2024 18:56

# Yöhyökkäys Venäjän kaupunkiin: Vaurioita sotilaslentokentällä ja sähköasemalla
Lukuaika: < 1 minuutti

# Yöhyökkäys Venäjän kaupunkiin: Vaurioita sotilaslentokentällä ja sähköasemalla

Viime yönä Venäjän Primorsko-Ahtarskissa, joka sijaitsee Krasnodarin alueella, kohdistettiin hyökkäys sotilaslentokenttään ja sähköasemaan. Ainakin yksi sotilas loukkaantui. Paikallisten kanavien mukaan hyökkäyksessä käytettiin sekä droneja että kahta rakettia.

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti virallisesti, että perjantain vastaisena yönä, 5. heinäkuuta, ammuttiin alas 14 ukrainalaista dronea. Samalla venäläiset lähteet raportoivat kahdesta raketista.

Sotilaslentokenttään kohdistuneen iskun lisäksi Primorsko-Ahtarskissa vaurioitui myös sähköasema, mikä aiheutti sähkökatkoksia osalle kaupungin asukkaista. Lisäksi raportoitiin osumasta asuinrakennukseen, jossa kerrottiin olevan uhreja.

Venäjän puolustusministeriön virallisessa tiedotteessa mainittiin vain alas ammutut dronet, mutta ei raketteja eikä sotilaslentokenttään tai sähköasemaan kohdistuneita iskuja. Myöskään paikallisviranomaiset eivät kommentoineet asiaa.

Avoimien tietojen mukaan Primorsko-Ahtarsk on yhteiskäytössä oleva lentokenttä Krasnodarin alueella, joka sijaitsee kaupungin koillisreunalla. Lentokentällä toimii 960. kaartin rynnäkkölentorykmentti v/ч 75387, joka kuuluu 1. kaartin sekailmailudivisioonaan ja 4. kaartin ilmavoimien ja ilmapuolustusarmeijaan.

Hyökkäyksen jälkeen paikalliset Telegram-kanavat raportoivat useista räjähdyksistä, minkä jälkeen osa kaupungista jäi ilman sähköä.

Edellisenä päivänä Kurskissa syttyi suuri tulipalo traktorin osatehtaalla. Tulipalon pinta-ala oli yli 100 neliömetriä. Palon syttymistä edelsi useita räjähdyksiä, mutta tarkempia tietoja tapahtuneesta ei ole saatavilla. On todennäköistä, että kyseessä oli sabotaasi.

Muistutuksena, 4. heinäkuuta Ukrainan tiedustelupalvelu toteutti erikoisoperaation, jossa yksi kamikaze-droni osui Tambovin ruutitehtaaseen Kotoskin kaupungissa. Tapahtuma aiheutti suurta tuhoa ja räjähdyksiä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävillesi sekä kirjaudu Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:39:30