Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Yöisku Venäjällä: Droonihyökkäys aiheutti tuhoa ja sähkökatkoksia

05.07.2024 04:35

# Yöisku Venäjällä: Droonihyökkäys aiheutti tuhoa ja sähkökatkoksia
Lukuaika: < 1 minuutti

# Yöisku Venäjällä: Droonihyökkäys aiheutti tuhoa ja sähkökatkoksia

Venäjä, Ukraina, droonihyökkäys, sähkökatkos, tulipalo

Venäjällä yö 5. heinäkuuta oli levoton. Iskudroonit hyökkäsivät Primorsko-Ahtarskin kaupunkiin, josta hyökkääjät ovat lähettäneet “Shahed”-droonit Ukrainaan. Venäjän ilmatorjunta pyrki torjumaan hyökkäyksen, mutta osumilta ei voitu välttyä.

Paikallisten Telegram-kanavien mukaan kaupungissa kuultiin sarja räjähdyksiä, minkä jälkeen osa kaupungista jäi ilman sähköä. Uutisten mukaan droonin kappaleet putosivat sähköasemalle aiheuttaen tulipalon. Myös asuinrakennus vaurioitui hyökkäyksessä.

“Kaupunkimme ilmatorjunta ampui alas useita drooneja. Hyökkäyksen seurauksena kolmikerroksinen asuinrakennus vaurioitui,” kertoi Krasnodarin alueen kuvernööri Veniamin Kondratjev.

Hänen mukaansa sähköasemalla on aloitettu korjaustyöt ja vaurioituneesta rakennuksesta evakuoidaan asukkaita. Kuusi ihmistä on viety sairaalaan, heidän joukossaan kaksi lasta.

Telegram-kanava “OSINT z Garbuzom” huomautti, että mainittujen kohteiden lisäksi myös paikallinen sotilaslentokenttä, josta “Shahed”-droonit laukaistaan Ukrainaan, kärsi vahinkoja. Ainakin kaksi iskua osui kasarmeihin ja varastoihin.

Droonihyökkäykset Venäjän alueella

Venäjällä droonien aiheuttamat tuhot eivät ole harvinaisia. Yönä 4. heinäkuuta syttyi tulipalo traktorinosatehtaalla Kurskissa. Tulipalon laajuus oli yli 100 neliömetriä ja se syttyi puutavaravarastossa. Syytä tulipaloon ei toistaiseksi tiedetä, mutta paikallisissa medioissa ei raportoitu räjähdyksistä, joten kyseessä saattoi olla sabotaasi.

2. heinäkuuta Kurskin keskustassa tulipalo tuhosi keskeisen ilmailuteknisen tukikohdan. Savupatsas näkyi eri puolilta kaupunkia. Kurskin viranomaiset eivät ilmoittaneet tulipalon syytä, mutta vakuuttivat, että kukaan ei loukkaantunut. Kansanedustaja Oleksiy Honcharenko totesi kuitenkin, että kaupungissa kuultiin räjähdyksiä ennen tulipalon syttymistä.

Kesäkuun lopussa Belgradissa kuultiin voimakkaita räjähdyksiä. Alustavien tietojen mukaan venäläisiä sotilaskohteita iskettiin GMLRS-ohjuksilla ja drooneilla. Venäjän ilmatorjunta yritti torjua ohjuksia ja drooneja, mutta sen sijaan osui taloon.

10. kesäkuuta Venäjän tiedotusvälineet kertoivat, että Ukrainan asevoimat tuhosivat Venäjän asevoimien päämajan Šebekinossa, Belgradin alueella. Tämä oli Pohjoisen ryhmän koordinaatiokeskus, joka vastasi Vovchanskin hyökkäysoperaatiosta. Venäläisten mukaan hyökkäys kohdistui Venäjän alueelle ukrainalaisesta lentokoneesta länsimaisella aseistuksella.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:10:32