Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Yöisku Venäjällä: Primosrko-Ahtraskin pommitukset ## #Ukraina #Venäjä #Yöisku #Droonihyökkäys #PrimosrkoAhtrask

05.07.2024 06:29

Ei audiota saatavissa.

# Yöisku Venäjällä: Primosrko-Ahtraskin pommitukset ## #Ukraina #Venäjä #Yöisku #Droonihyökkäys #PrimosrkoAhtrask
Lukuaika: < 1 minuutti

# Yöisku Venäjällä: Primosrko-Ahtraskin pommitukset

## #Ukraina #Venäjä #Yöisku #Droonihyökkäys #PrimosrkoAhtrask

Yö 5. heinäkuuta vasten oli Venäjällä levoton, kun isku-droonit hyökkäsivät Primosrko-Ahtraskin kaupunkiin. Kaupunki on tunnettu siitä, että sieltä käsin Venäjän joukot lähettävät “Shahed”-droonit hyökkäämään Ukrainaan. Venäjän ilmapuolustus yritti torjua hyökkäystä, mutta ei täysin onnistunut välttämään osumia.

Paikallisten Telegram-kanavien mukaan kaupunkiin osui useita räjähdyksiä, mikä johti osan kaupungista jäämään ilman sähköä. Drooni-iskun osia putosi sähköasemalle, mikä aiheutti tulipalon. Lisäksi asuinrakennus vaurioitui.

“Kaupunkimme ilmapuolustus pudotti useita drooneja. Hyökkäyksen seurauksena kolmikerroksinen kerrostalo vahingoittui,” kertoi Krasnodarin alueen kuvernööri Veniamin Kondratjev.

Kondratjevin mukaan sähköasemalla on käynnissä korjaustyöt ja vaurioituneen rakennuksen asukkaita evakuoidaan. Kuusi henkilöä on viety sairaalaan, joista kaksi on lapsia. Samalla Telegram-kanava “OSINT z Garbuzom” raportoi, että paikallinen sotilaslentokenttä, josta “Shahedit” lähetetään, kärsi myös vahinkoja. Heidän mukaansa ainakin kaksi droonia osui kasarmeihin ja varastoihin.

Drooni-iskut Venäjällä

Drooni-iskut Venäjän alueella jatkuvat. Yönä 4. heinäkuuta syttyi tulipalo traktoritehtaalla Kurskissa, jossa palon laajuus oli yli 100 neliömetriä. Tulipalo syttyi varastossa, jossa oli puutavaraa. Räjähdyksistä ei ole raportoitu, joten kyseessä saattaa olla sabotaasi.

2. heinäkuuta Kurskin keskustassa syttyi tulipalo keskuslentotekniikkabaarissa. Palon savupatsas oli nähtävissä eri puolilta kaupunkia. Kurskin viranomaiset eivät kertoneet palon syytä, mutta vakuuttivat, että kukaan ei loukkaantunut. Kansanedustaja Oleksiy Honcharenko kertoi kuitenkin, että kaupungissa kuultiin räjähdyksiä ennen tulipalon syttymistä.

Kesäkuun lopussa Belgorodissa kuultiin voimakkaita räjähdyksiä. Alustavien tietojen mukaan Venäjän sotilaskohteita hyökkäsivät GMLRS-ohjukset ja droonit. Venäjän ilmapuolustus yritti torjua ohjuksia ja drooneja, mutta näyttäisi siltä, että se osui asuinrakennukseen.

10. kesäkuuta venäläiset tiedotusvälineet kertoivat, että Ukrainan asevoimat tuhosivat Venäjän asevoimien päämajan Shebekinossa, Belgorodin alueella. Tässä päämajassa koordinoitiin Pohjois-ryhmän toimintaa, joka oli vastuussa Vovchanskin hyökkäyksestä. Venäläiset väittävät, että hyökkäys suoritettiin ukrainalaisesta lentokoneesta länsimaisilla aseilla.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:34:42