Eilen yhteensä 88810 latausta

20284 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > ### #YouTubeBlokkaaVenäläiset Venäjä, Ukraina, YouTube, Sanktiot

05.07.2024 00:13

### #YouTubeBlokkaaVenäläiset Venäjä, Ukraina, YouTube, Sanktiot
Lukuaika: 2 minuuttia

### #YouTubeBlokkaaVenäläiset Venäjä, Ukraina, YouTube, Sanktiot

YouTube on estänyt venäläisten Z-muusikoiden ja näyttelijöiden kanavat, jotka ovat äskettäin joutuneet EU:n sanktiolistalle. Estettyihin kuuluvat Oleg Gazmanov, Grigory Leps, Polina Gagarina, Yulia Chicherina sekä näyttelijä Vyacheslav Manucharov. He ovat aktiivisesti tukeneet Venäjän sotaa Ukrainaa vastaan.

Venäläinen Telegram-kanava Baza kertoi, että laulajien kanavat estettiin sen jälkeen, kun Liettuan radio- ja televisiokomissio pyysi Googlea ja YouTubea poistamaan näiden venäläisten tilit. Komissio teki pyynnön, koska henkilöt oli lisätty EU:n sanktiolistalle.

Julkaisun mukaan sanktiot näitä esiintyjiä ja televisiojuontajia vastaan, jotka tukevat Putinin hallintoa, otettiin käyttöön 24. kesäkuuta. Vaikka lista oli laajempi, vain näiden venäläisten kanavat estettiin. Esimerkiksi “Lubeh”-yhtyeen kanava on yhä saatavilla, vaikka hekin ovat sanktiolistalla.

Z-laulaja Shaman (oikealta nimeltään Yaroslav Dronov) reagoi melkein heti kanavansa estämiseen. Tämä ei ole yllättävää, sillä hänellä oli yli 3 miljoonaa tilaajaa. Telegram-kanavallaan hän siteerasi omaa kappalettaan “Ja ruskii”.

“Minun YouTube-kanavani estettiin, koska olen VENÄLÄINEN,” hän kirjoitti.

On syytä mainita, että myös suoratoistopalvelu Spotify poisti kesäkuun lopussa Shamanin, Gagarinan, Gazmanovin, Chicherinan, Lepsin ja “Lubeh”-yhtyeen viralliset sivut.

Euroopan unioni jatkaa pakotteiden laajentamista Venäjää vastaan. 24. kesäkuuta EU hyväksyi 14. paketin pakotteita, johon kuului tunnettuja venäläisiä mediapersoonia, liikemiehiä, sotilaita ja poliitikkoja. Lista on melko laaja, ja tunnetuimpia nimiä ovat:

– Yaroslav Dronov, tunnettu myös nimellä SHAMAN – pro-Kreml-laulaja.
– Ivan Okhlobystin, näyttelijä ja Ukrainan vastustaja, Putinin kannattaja ja sodan puolestapuhuja.
– Polina Gagarina, artisti, joka myös aktiivisesti tukee Putinia ja hänen aggressiotaan Ukrainassa.
– Aleksandr Moiseev, Venäjän laivaston komentaja.
– Maria Kiselyova, olympiamitalisti ja nykyinen Moskovan kaupunginvaltuutettu.
– Vadim Yakovenko, “Rosimushchestvo”-organisaation johtaja.
– Aimani Kadyrova, Tšetšenian diktaattori Ramzan Kadyrovin äiti.
– Rodion Miroshnik, Venäjän erityistehtävien lähettiläs, aiemmin “Luhanskin kansantasavallan” edustaja Minskin kolmikantaryhmässä.
– Roman Trotsenko, oligarkki.

Aiemmin YouTube esti myös kaksi Scott Ritterin kanavaa, jotka levittivät Venäjän propagandaa. Ensimmäinen oli nimeltään “The Scott Ritter Show” ja toinen “Ask the Inspector”. Estämisen virallisena syynä olivat Ritterin “discriminatory remarks”.

Kaikkiaan YouTube on täysimittaisen sodan alkamisen jälkeen poistanut kymmeniä tuhansia videoita, jotka levittivät Kremlin propagandaa, ja estänyt Venäjän valtion medioiden tilejä. Estettyihin kuuluvat “Pervyi kanal”, RT, RIA Novosti, VGTRK, sekä Venäjän ulko- ja puolustusministeriöiden kanavat. Kuitenkin monia Venäjän narratiiveja levittäviä medioita on yhä saatavilla.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:14:18