Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Analyysi Ranskan tulevista parlamenttivaaleista ja poliittisesta tilanteesta

06.07.2024 12:20

# Analyysi Ranskan tulevista parlamenttivaaleista ja poliittisesta tilanteesta
Lukuaika: < 1 minuutti

# Analyysi Ranskan tulevista parlamenttivaaleista ja poliittisesta tilanteesta

Ranskan poliittinen maisema on kokenut merkittäviä muutoksia viime aikoina, ja ennusteet viittaavat siihen, että Marine Le Penin johtama äärioikeistolainen puolue “Kansallinen liittouma” on nousemassa merkittäväksi poliittiseksi voimaksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että puolue saavuttaisi absoluuttisen enemmistön parlamentissa. Toinen kierros parlamenttivaaleista on suunniteltu sunnuntaiksi 7. heinäkuuta.

BFM TV:n mukaan “Kansallinen liittouma” ja sen liittolaiset voivat saada 200–230 paikkaa, mikä on huomattavasti alle 289 paikan rajan, joka mahdollistaisi lakiehdotusten helpon hyväksymisen ja oman agendan edistämisen. Elabe-instituutin tutkimuksen mukaan puolue voi saada suhteellisen enemmistön Kansalliskokouksessa ja tulla johtavaksi poliittiseksi voimaksi Bourbonin palatsissa. Uusi kansanrintama ja “Epäluotettavat sukeltajat” -nimiset ehdokkaat voivat saada 165–190 paikkaa.

Presidentti Emmanuel Macronin leiri näyttää kärsivän tappioita, saaden vain 120–140 paikkaa. Republikaanit ja muut oikeistolaiset ehdokkaat saavat 35–50 paikkaa Kansalliskokouksessa. Bloombergin mukaan Marine Le Pen on hylännyt näitä ennusteita ja varoittaa “turbulenssista”, jos hän ei saa mandaattia maan hallitsemiseen. Hän uhkasi, että maa ajautuu pysähdykseen, kunnes presidentti Emmanuel Macron voi lain mukaan taas hajottaa parlamentin.

“Meillä on vakavia mahdollisuuksia saada absoluuttinen enemmistö. Jos kukaan ei saa absoluuttista enemmistöä, ja me olemme ainoat, jotka voivat, mikään lakiehdotus ei tule hyväksytyksi. Siksi puhun turbulenssista”, Le Pen totesi.

Parlamenttivaalien ensimmäinen kierros järjestettiin 30. kesäkuuta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen vähintään 214 ehdokasta vetäytyi toisesta kierroksesta, mukaan lukien presidentti Emmanuel Macronin keskusta-blokin “Yhdessä tasavallan puolesta” ehdokkaat sekä vasemmistolaisen koalition “Uusi kansanrintama” edustajat.

Financial Timesin mukaan on suuri todennäköisyys, että toisen kierroksen jälkeen muodostuu “roikkuva parlamentti”, mikä saattaa antaa presidentti Emmanuel Macronille syyn aloittaa uudet vaalit vuoden kuluttua. Toisen kierroksen keskeinen kysymys on, yhdistävätkö Macronin tukemat keskustalaiset ja vasemmistolaiset ehdokkaat voimansa oikeistoa vastaan 130 vaalipiirissä, joissa kilpailee kolmen poliittisen blokin edustajia.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Liity myös Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:15:03