Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Bidenin ja Zelenskyn tuleva tapaaminen #NATO #Washington #Ukraina #Zelensky #Biden

06.07.2024 15:59

# Bidenin ja Zelenskyn tuleva tapaaminen #NATO #Washington #Ukraina #Zelensky #Biden
Lukuaika: 2 minuuttia

# Bidenin ja Zelenskyn tuleva tapaaminen #NATO #Washington #Ukraina #Zelensky #Biden

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto työskentelee järjestääkseen tapaamisen Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyn kanssa. Tapaaminen on tarkoitus järjestää ensi viikolla Washingtonissa pidettävän NATO-huippukokouksen yhteydessä. Samaan aikaan Ukrainan presidentin kanslia ei ole vielä virallisesti ilmoittanut Zelenskyn osallistumisesta tapahtumaan.

Tieto Bidenin ja Zelenskyn tapaamisesta ilmestyi lauantaina 6. heinäkuuta Valkoisen talon viralliselle verkkosivustolle. Siellä esiteltiin Yhdysvaltain presidentin arvioitu työaikataulu:

– Tiistaina 9. heinäkuuta Biden tapaa NATO:n johtajat tapahtumassa, joka on omistettu liittouman 75-vuotisjuhlalle.
– Keskiviikkona 10. heinäkuuta hän toivottaa Ruotsin tervetulleeksi NATO:n uudeksi jäseneksi huippukokouksessa, ja illalla on suunniteltu yhteinen illallinen Valkoisessa talossa.
– Torstaina 11. heinäkuuta pidetään kokouksia EU:n ja Indo-Tyynenmeren alueen NATO-kumppaneiden – Australian, Japanin, Etelä-Korean ja Uuden-Seelannin kanssa. Iltapäivällä pidetään Ukrainan ja NATO:n neuvoston kokous.

NATO-huippukokouksen viimeisenä päivänä Joe Biden järjestää tapahtumia, joihin osallistuu lähes 20 liittolaista ja kumppania, jotka ovat jo allekirjoittaneet turvallisuussopimukset Ukrainan kanssa. Volodymyr Zelenskyi on listalla.

“Vaikka presidentillä on melko tiukka aikataulu, työskentelemme järjestääksemme tapaamisia erilaisten maailmanjohtajien kanssa huippukokouksen yhteydessä, mukaan lukien presidentti Zelenskyi. Lähitulevaisuudessa meillä on enemmän tietoa, jonka jaamme”, Valkoinen talo toteaa.

Ukrainan odotukset NATO-huippukokoukselta

Ensi viikolla Washingtonissa pidettävän NATO-huippukokouksen aikana Ukraina saa selkeitä ehdotuksia tulevan jäsenyyden nopeuttamiseksi Pohjois-Atlantin liitossa. Nämä ovat konkreettisia askeleita ja tehtäviä, jotka on täytettävä. Tällä hetkellä niitä ei ole vielä täysin muotoiltu, mutta liitossa työskennellään asian parissa.

Pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoo, että huippukokouksen keskeinen kysymys on tarjota Ukrainalle riittävä tuki Venäjän voittamiseksi. He voivat tarjota lisäjärjestelmiä, kuten Patriot-ilmatorjuntaohjuksia ja paljon muuta. Samaan aikaan Ukrainan parlamentin kansallisen turvallisuuden, puolustuksen ja tiedustelun komitean jäsen Roman Kostenko ilmoitti, että länsimaiset kumppanit voivat lähettää joukkojaan Ukrainaan. He voivat samalla suojella sekä NATO:n ja EU:n rajoja että Ukrainan aluetta.

Useimmat poliitikot ja asiantuntijat pitävät realistisena ajankohtana Ukrainan liittymiselle NATOon vuotta 2028, mutta ei aikaisemmin. Niin sanottua “saksalaista skenaariota”, jossa Ukraina otetaan liittoon ilman miehitettyjä alueita, ei tarkastella virallisesti, vaikka kulissien takana on käyty keskusteluja asiasta – näin sanoo presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 02:49:50