Eilen yhteensä 88810 latausta

20284 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Bidenin Zelenskyin tapaaminen NATO-huippukokouksessa: Tulevaisuuden näkymät odotukset #Washington #Biden #Zelensky #NATO #Ukraina

06.07.2024 16:26

# Bidenin Zelenskyin tapaaminen NATO-huippukokouksessa: Tulevaisuuden näkymät odotukset #Washington #Biden #Zelensky #NATO #Ukraina
Lukuaika: 2 minuuttia

# Bidenin ja Zelenskyin tapaaminen NATO-huippukokouksessa: Tulevaisuuden näkymät ja odotukset #Washington #Biden #Zelensky #NATO #Ukraina

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin hallinto työskentelee järjestääkseen hänen tapaamisensa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa. Tapaamisen on määrä tapahtua ensi viikolla NATO-huippukokouksen yhteydessä Washingtonissa. Toistaiseksi Ukrainan presidentin kanslia ei ole virallisesti ilmoittanut Zelenskyin osallistumisesta tähän tilaisuuteen.

Tieto Bidenin ja Zelenskyin tapaamisesta ilmestyi lauantaina 6. heinäkuuta Valkoisen talon viralliselle verkkosivustolle. Siellä kerrottiin Yhdysvaltain presidentin alustavasta työaikataulusta:

– Tiistaina 9. heinäkuuta Biden tapaa NATO:n johtajia 75-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn tilaisuuden puitteissa.
– Keskiviikkona 10. heinäkuuta hän tervehtii Ruotsia uutena NATO:n jäsenenä huippukokouksessa, ja illalla on suunniteltu yhteinen illallinen Valkoisessa talossa.
– Torstaina 11. heinäkuuta pidetään kokouksia EU:n ja Indo-Tyynenmeren alueen liittolaisten, kuten Australian, Japanin, Etelä-Korean ja Uuden-Seelannin kanssa. Iltapäivällä järjestetään Ukrainan ja NATO:n neuvoston kokous.

NATO-huippukokouksen viimeisenä päivänä Joe Biden järjestää tilaisuuksia lähes 20 liittolaisen ja kumppanin kanssa, jotka ovat jo allekirjoittaneet turvallisuussopimuksia Ukrainan kanssa. Volodymyr Zelenskyi on mukana listalla.

“Vaikka presidentillä on varsin tiukka aikataulu, työskentelemme tapaamisten järjestämiseksi eri maailman johtajien kanssa huippukokouksen yhteydessä, mukaan lukien presidentti Zelenskyi. Lähitulevaisuudessa meillä on lisätietoa, jota voimme jakaa”, Valkoinen talo kertoo.

Ukrainan odotukset NATO-huippukokouksesta
Washingtonissa ensi viikolla järjestettävän NATO-huippukokouksen aikana Ukraina saa selkeitä ehdotuksia tulevan jäsenyyden nopeuttamiseksi Pohjois-Atlantin liitossa. Nämä ovat konkreettisia askeleita ja tehtäviä, jotka on suoritettava. Niitä ei ole vielä lopullisesti muotoiltu, mutta liitossa työskennellään niiden parissa.

Pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoo, että huippukokouksen keskeinen kysymys on Ukrainan riittävän tuen tarjoaminen voittoon Venäjästä. Voidaan ehdottaa muun muassa lisäjärjestelmiä, kuten Patriot-ilmapuolustusjärjestelmiä. Samaan aikaan Ukrainan kansallisen turvallisuuden, puolustuksen ja tiedustelun parlamentaarinen sihteeri Roman Kostenko on todennut, että läntiset kumppanit voivat lähettää joukkojaan Ukrainaan. He voivat samanaikaisesti puolustaa sekä NATO:n ja EU:n rajoja että Ukrainan aluetta.

Muistutettakoon, että useimmat poliitikot ja asiantuntijat pitävät realistisena ajankohtana Ukrainan NATO-jäsenyydelle vuotta 2028, mutta ei aiemmin. Niin kutsuttua “saksalaista skenaariota”, jossa Ukraina otetaan liittoon ilman miehitettyjä alueita, ei virallisesti tarkastella, vaikka epävirallisia keskusteluja asiasta on käyty, presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoo.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Tilaa Patreonissa, jotta voit lukea blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:26:31