Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # energiayhtiöltä tärkeitä uutisia sähkönkulutuksen rajoituksista #Ukraina #energiayhtiö #sähkönkulutus #aurinkovoima #tuontisähkö #Poland #Sumy ### Tilanne energiajärjestelmässä

06.07.2024 11:35

Ei audiota saatavissa.

# energiayhtiöltä tärkeitä uutisia sähkönkulutuksen rajoituksista #Ukraina #energiayhtiö #sähkönkulutus #aurinkovoima #tuontisähkö #Poland #Sumy ### Tilanne energiajärjestelmässä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ukrainan energiayhtiöltä tärkeitä uutisia sähkönkulutuksen rajoituksista

#Ukraina #energiayhtiö #sähkönkulutus #aurinkovoima #tuontisähkö #Poland #Sumy

Ukrainan valtion energiayhtiö “Ukrenergo” on päivittänyt tietoja tämän päivän sähkönkulutuksen rajoituksista. Energiayhtiö ilmoitti, että 6. heinäkuuta kello 10:00-15:00 välisenä aikana koko Ukrainassa perutaan tilapäisesti suunnitellut tuntikohtaiset sähkökatkot. Tämä päätös johtuu alhaisemmasta kulutuksesta, joka on tyypillistä vapaapäiville, sekä aurinkovoimaloiden lisääntyneestä tuotannosta.

Ukrainan energiaministeriö tarkentaa, että sähköntuonnin ansiosta Puolasta Ukraina pystyy osittain kattamaan tehon puutteen, joka on syntynyt Venäjän iskujen seurauksena energiajärjestelmään.

“Tänään suunniteltiin kuluttajien tuntikohtaisia sähkökatkoksia kello 0:00-24:00. Kuitenkin johtuen alhaisemmasta kulutuksesta vapaapäivänä ja aurinkovoimaloiden aktiivisesta toiminnasta, rajoituksia ei sovelleta kello 10:00-15:00 välisenä aikana”, ministeriö tiedottaa.

Ministeriö muistuttaa myös, että kriittisen infrastruktuurin yrityksiin sekä yrityksiin, jotka tuovat 80 % sähköstä omiin tarpeisiinsa hallituksen asetuksen mukaisesti, ei kohdistu sähkökatkoja. Energiayhtiöt kehottavat ukrainalaisia käyttämään sähköä järkevästi näiden viiden tunnin aikana auttaakseen tasapainottamaan energiajärjestelmää.

### Tilanne Ukrainan energiajärjestelmässä

Yön aikana 6. heinäkuuta Sumin alueella vihollisen dronen iskun seurauksena vaurioitui energiainfrastruktuuria. Tämän seurauksena Sumin (mukaan lukien Sumyn kaupunki) ja Harkovan alueiden kotitalous- ja teollisuuskuluttajat jäivät ilman sähköä. Harkovan alueella kuluttajat on saatu uudelleen kytkettyä sähköverkkoon. Sumyn alueella aamulla ilman sähköä oli edelleen 100,4 tuhatta asiakasta 348 asutuskeskuksessa. Korjaustyöt jatkuvat.

Illalla 5. heinäkuuta lyhytaikaisesti katkesi korkeajännitteinen ilmalinja, joka yhdistää Ukrainan ja Moldovan energiajärjestelmät. Linja on kytketty takaisin toimintaan. Tšernihivin alueella katkesi lyhytaikaisesti paikallisen energialaitoksen ilmalinja. Tämä johti sähkökatkoksiin, jotka vaikuttivat paikallisiin kotitalouskuluttajiin, teollisuuteen ja maatalousyrityksiin. Kaikki kuluttajat on kytketty takaisin sähköverkkoon.

Muista jakaa artikkeli ystäviesi kanssa ja kommentoida ajatuksiasi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:43:43