Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Erityisohjelma Ukrainan Energiasektorin Elvyttämiseksi Presidentti #VolodymyrZelenskyi talousministeri #YuliaSvyrydenko ilmoittivat, hallituksen ohjelma käynnistyy 20. heinäkuuta. Seuraavat toimenpiteet suunniteltu toteutettavaksi: Energiaministeri #HermanHalushchenko lisäsi, sotatilan aikana energiasektorilla otetaan käyttöön useita byrokratiaa vähentäviä toimenpiteitä. Tämä sisältää muun muassa alennetun korkokannan. ## Mitä tapahtuu sähköenergian kanssa lähikuukausina Ukrainassa sähkövoimaloiden täydellinen palauttaminen vie huomattavan paljon aikaa. Venäjän iskujen vuoksi maassa saattaa kesällä esiintyä sähköpulaa, kertoi #Ukrenergo:n viestintäjohtaja #MariaTsaturyan. Lisäksi kevät kesä ovat voimalaitosten korjausten aikaa, jolloin ne valmistautuvat seuraavaan lämmityskauteen. Ydinvoimaloiden korjauskampanja jo alkanut, yhä useammat laitokset joutuvat tilapäiseen huoltoon kevään kesän aikana.

06.07.2024 00:58

# Erityisohjelma Ukrainan Energiasektorin Elvyttämiseksi Presidentti #VolodymyrZelenskyi talousministeri #YuliaSvyrydenko ilmoittivat, hallituksen ohjelma käynnistyy 20. heinäkuuta. Seuraavat toimenpiteet suunniteltu toteutettavaksi: Energiaministeri #HermanHalushchenko lisäsi, sotatilan aikana energiasektorilla otetaan käyttöön useita byrokratiaa vähentäviä toimenpiteitä. Tämä sisältää muun muassa alennetun korkokannan. ## Mitä tapahtuu sähköenergian kanssa lähikuukausina Ukrainassa sähkövoimaloiden täydellinen palauttaminen vie huomattavan paljon aikaa. Venäjän iskujen vuoksi maassa saattaa kesällä esiintyä sähköpulaa, kertoi #Ukrenergo:n viestintäjohtaja #MariaTsaturyan. Lisäksi kevät kesä ovat voimalaitosten korjausten aikaa, jolloin ne valmistautuvat seuraavaan lämmityskauteen. Ydinvoimaloiden korjauskampanja jo alkanut, yhä useammat laitokset joutuvat tilapäiseen huoltoon kevään kesän aikana.
Lukuaika: < 1 minuutti

# Erityisohjelma Ukrainan Energiasektorin Elvyttämiseksi

Ukrainassa käynnistyy hallituksen erityisohjelma, joka on suunniteltu helpottamaan yritysten ja kansalaisten siirtymäkautta energiasektorin elvyttämiseen. Venäläiset terroristit ovat tuhonneet merkittävän osan energiainfrastruktuurista, ja tämä ohjelma on vastaus tilanteen parantamiseksi. Hallitukselle on annettu tehtäväksi kehittää erityinen päätöspaketti, joka auttaa ukrainalaisia yhteisöjä ja yrityksiä selviytymään tästä vaikeasta ajasta.

Presidentti #VolodymyrZelenskyi ja talousministeri #YuliaSvyrydenko ilmoittivat, että hallituksen ohjelma käynnistyy 20. heinäkuuta. Seuraavat toimenpiteet on suunniteltu toteutettavaksi:

– Korottomat lainat kansalaisille energialaitteiden asentamiseksi, joiden kapasiteetti on enintään 10 kW.
– Lainat yrityksille 150 miljoonasta hryvniasta (noin 3,8 miljoonaa euroa) energiatehokkuuden, vaihtoehtoisen energiantuotannon ja muiden tavoitteiden saavuttamiseksi.
– Edulliset lainat asunto-osakeyhtiöille ja asuinyhdistyksille vaihtoehtoisen energiantuotannon laitteiden asentamiseksi.
– Lainarahaa ohjelmasta “5-7-9%” voidaan käyttää kaasulla toimivien sähköntuotantolaitosten ostamiseen ja asentamiseen.

Energiaministeri #HermanHalushchenko lisäsi, että sotatilan aikana energiasektorilla otetaan käyttöön useita byrokratiaa vähentäviä toimenpiteitä. Tämä sisältää muun muassa alennetun korkokannan.

“Me olemme päättäneet, että sotatilan aikana yrityksiltä, omistustavasta riippumatta, ei vaadita kaupunkisuunnittelun dokumentaation kehittämistä, rakentamisen ehtojen ja rajoitusten hankkimista, työluvan saamista, lämpöhuollon suunnitelmia, maa-alueiden varaamista ja raporttien sekä asiantuntijalausuntojen saamista. Kaikki, mikä aiemmin vei kuukausia, ei ole nyt lainkaan tarpeen”, hän totesi.

## Mitä tapahtuu sähköenergian kanssa lähikuukausina

Ukrainassa sähkövoimaloiden täydellinen palauttaminen vie huomattavan paljon aikaa. Venäjän iskujen vuoksi maassa saattaa kesällä esiintyä sähköpulaa, kertoi #Ukrenergo:n viestintäjohtaja #MariaTsaturyan. Lisäksi kevät ja kesä ovat voimalaitosten korjausten aikaa, jolloin ne valmistautuvat seuraavaan lämmityskauteen. Ydinvoimaloiden korjauskampanja on jo alkanut, ja yhä useammat laitokset joutuvat tilapäiseen huoltoon kevään ja kesän aikana.

Venäjän keväisten hyökkäysten vuoksi Ukrainan energiajärjestelmälle aiheutuneet vahingot ovat ylittäneet 1 miljardin dollarin (noin 950 miljoonan euron) rajan. Tämä summa voi kasvaa, sillä vihollinen suunnittelee uusia iskuja.

Kommentoi artikkelia ja jaa ystävien kanssa! Tilaa blogimme Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 07:15:02