Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Kiinalaiset sotilaat saapuvat Valko-Venäjälle osallistuakseen yhteisharjoituksiin #Valko-Venäjä #Kiina #sotilaat #harjoitukset

06.07.2024 18:47

# Kiinalaiset sotilaat saapuvat Valko-Venäjälle osallistuakseen yhteisharjoituksiin #Valko-Venäjä #Kiina #sotilaat #harjoitukset
Lukuaika: < 1 minuutti

# Kiinalaiset sotilaat saapuvat Valko-Venäjälle osallistuakseen yhteisharjoituksiin #Valko-Venäjä #Kiina #sotilaat #harjoitukset

Lauantaina, 6. heinäkuuta, kiinalaiset sotilaat saapuivat Valko-Venäjälle osallistuakseen yhteisiin terrorisminvastaisiin harjoituksiin. Harjoitukset alkavat 8. heinäkuuta ja kestävät 19. heinäkuuta saakka. Valko-Venäjän puolustusministeriön mukaan harjoitukset on tarkoitettu vahvistamaan maiden välistä yhteistyötä sotilasasioissa.

Puolustusministeriön tietojen mukaan kiinalaiset sotilaat osallistuvat yhteisiin terrorisminvastaisiin harjoituksiin, jotka kestävät 8.–19. heinäkuuta.

“Harjoitusten tavoitteena on kokemusten vaihto ja Valko-Venäjän ja Kiinan yksiköiden toiminnan yhteensovittaminen. Ne luovat pohjan Valko-Venäjän ja Kiinan suhteiden jatkokehitykselle sotilaskoulutuksen alalla”, ministeriö tiedottaa.

Kiinalaiset sotilaat Valko-Venäjällä

Tammikuussa 2024 Kiinasta saapui neljä kertaa sotilaskuljetuksia Valko-Venäjälle. Median tietojen mukaan Kiina suoritti neljä Boeing 747-4FTF -kuljetuslentoa Valko-Venäjälle.

Valko-Venäjä osaksi SCO:ta

4. heinäkuuta Valko-Venäjä liittyi Shanghain yhteistyöjärjestöön (SCO). Päätös tehtiin Astanassa, ja Valko-Venäjästä tuli järjestön kymmenes jäsen. Asiantuntijat uskovat, että tämä vahvistaa SCO:n roolia vaihtoehtona länsimaisille poliittisille rakenteille.

Näin ollen Valko-Venäjä jatkaa Venäjän tukemista pyrkimyksissä eskaloida tilannetta. Esimerkiksi tammikuun alussa tuli ilmi, että Venäjä sijoittaa ydinaseita Valko-Venäjän alueelle lähelle Naton maita. Analyytikoiden mukaan aseita sijoitetaan Liettuan, Puolan ja Suomen rajojen läheisyyteen. Tämä tehdään pelotteena liittoumalle ja Euroopan asukkaille sekä kostona näiden kolmen maan aktiivisesta Venäjän vastaisesta asenteesta.

Lisäksi on muistettava, että 21. tammikuuta Valko-Venäjän hallitus ilmoitti muutoksista maan sotilasdoktriiniin. Päivitetty doktriini kattaa nyt säännön, jonka mukaan hyökkäys Valko-Venäjän liittolaisia vastaan katsotaan hyökkäykseksi itse maata vastaan.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:46:55