Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Laittoman rajanylityksen yritys #Zakarpattia #Ukraina #Romania #rajanvalvonta

06.07.2024 15:15

Ei audiota saatavissa.

# Laittoman rajanylityksen yritys #Zakarpattia #Ukraina #Romania #rajanvalvonta
Lukuaika: < 1 minuutti

# Laittoman rajanylityksen yritys #Zakarpattia #Ukraina #Romania #rajanvalvonta

Zakarpattialla, lähellä Romanian rajaa, rajavartijat pidättivät neljän miehen ryhmän, joka yritti laittomasti ylittää rajan. Heitä avusti paikallinen asukas, joka sai palveluistaan jokaiselta “välttelevältä” 7000–8000 dollaria (noin 6500–7400 euroa). Pidätetyt suunnittelivat ylittävänsä Tisza-joen uimarenkaiden avulla.

Ukrainan valtion rajavartiopalvelu ilmoitti, että kolme miehistä maksoi laittomasta rajanylityksestä 8000 dollaria (noin 7400 euroa) ja yksi 7000 dollaria (noin 6500 euroa). Saatuaan “oppaalta” uimarenkaat, he suuntasivat kohti Tisza-jokea. Tarkkaavaiset rajavartijat estivät laittoman rajanylityksen. “Uimarit” ja heidän avustajansa vietiin rajavartiostoon hallinnollisten pöytäkirjojen laatimista varten.

Pidätyksen aikana kaksi rikkomuksentekijää jätti huomiotta rajavartijoiden lailliset käskyt ja yritti paeta. Heidät pysäytettiin palveluskoiran avulla sekä varoituslaukauksilla. Sekä uimarit että heidän avustajansa toimitettiin rajavartiostoon hallinnollisten rikkomuspöytäkirjojen laatimiseksi.

Sodan seurauksena monet miehet pakenevat Ukrainasta

Täysimittaisen sodan alkamisen jälkeen Ukrainassa huomattava määrä asevelvollisuusikäisiä miehiä on yrittänyt laittomasti ylittää rajan välttääkseen mobilisaation. Tisza-joki on edelleen suosittu “reitti”, mutta sen ylittäminen onnistuu vain harvoilta. Äskettäin Zakarpattiassa rajavartijat löysivät Tisza-joesta toisen hukkuneen miehen ruumiin. Suuren sodan aikana Ukrainan rajavartijat ovat löytäneet Tiszasta yhteensä 35 miehen ruumiit, jotka yrittivät laittomasti ylittää rajan.

Lisäksi Slovakian rajapoliisi on ilmoittanut, että vuoden 2024 alusta lähtien ukrainalaisten miesten laittomien rajanylitysten määrä heidän maahansa on kasvanut. Näitä tietoja verrataan vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2023.

Muistutamme, että turistipolut Karpaateilla ovat muuttuneet vaarallisiksi, koska karhut ovat muuttaneet käyttäytymistään välttelevien henkilöiden vuoksi. Poliisi on myös nimennyt pääjärjestäjät, jotka kuljettavat pakolaisia rajan yli, ja on huomattu, että kuljetusmaksut ovat nousseet.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Rekisteröidy Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:08:00