Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Milano #Malpensa #SilvioBerlusconi #Lombardia #Italia

06.07.2024 16:00

#Milano #Malpensa #SilvioBerlusconi #Lombardia #Italia
Lukuaika: < 1 minuutti

#Milano #Malpensa #SilvioBerlusconi #Lombardia #Italia

**Milano Malpensan Lentokenttä Nimetään Uudelleen Silvio Berlusconin Kunniaksi**

Milanon suurin lentokenttä, Malpensa, nimetään uudelleen entisen Italian pääministerin Silvio Berlusconin kunniaksi. Berlusconi kuoli kesäkuussa 2023 86-vuotiaana. Hän oli tunnettu läheisestä ystävyydestään Venäjän diktaattorin Vladimir Putinin kanssa.

Asiasta kertoo paikallinen sanomalehti La Repubblica. Lehden mukaan päätös tehtiin Lombardian alueen asukkaiden pyynnöstä.

“Italian liikenne- ja infrastruktuuriministeri Matteo Salvini kertoi, että hallitus hyväksyi viime vuonna Lombardian alueen pyynnön nimetä Milanon Malpensan lentokenttä Silvio Berlusconin mukaan”, lehti raportoi.

**Kuka oli Silvio Berlusconi?**

Silvio Berlusconi syntyi Milanossa vuonna 1936. Hän astui politiikkaan vuonna 1994, 57-vuotiaana, perustamalla oman puolueensa “Forza Italia” samana vuonna tammikuussa. Berlusconi toimi Italian pääministerinä neljä kertaa: vuosina 1994, 2001, 2005 ja 2008. Vuonna 2011 hän erosi tehtävästään useiden skandaalien ja oikeudenkäyntien jälkeen.

Berlusconia pidettiin yhtenä aktiivisimmista Italian ja Venäjän välisten suhteiden vahvistamisen kannattajista. Häntä kutsuttiin usein Venäjän diktaattorin Vladimir Putinin ystäväksi, ja heillä oli säännöllisesti epävirallisia kontakteja.

Huhtikuussa 2023 Berlusconilla diagnosoitiin leukemia ja keuhkokuume, joka kehittyi sairauden seurauksena. Hän aloitti silloin kemoterapiahoidot. Kesäkuun alussa samana vuonna hänet vietiin jälleen sairaalaan, vain kolme viikkoa sen jälkeen, kun hän oli päässyt edellisestä hoitojaksosta. Muutaman päivän kuluttua, 12. kesäkuuta, tuli tieto hänen kuolemastaan.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävienne kanssa. Voitte myös liittyä Patreon-tilimme kautta lukemaan blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:34:46