Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Moldova voi toimittaa sähköä Ukrainalle osana “kaasu sähköksi” -projektia #Moldova #Ukraina #energia #yhteistyö #kaasu

06.07.2024 15:24

# Moldova voi toimittaa sähköä Ukrainalle osana "kaasu sähköksi" -projektia #Moldova #Ukraina #energia #yhteistyö #kaasu
Lukuaika: 2 minuuttia

# Moldova voi toimittaa sähköä Ukrainalle osana “kaasu sähköksi” -projektia #Moldova #Ukraina #energia #yhteistyö #kaasu

Moldova voi toimittaa sähköä Ukrainalle osana “kaasu sähköksi” -projektia. Maa on valmis sijoittamaan tuotantolaitoksia alueelleen. Sähkö tuotetaan maakaasusta, jonka Ukraina toimittaa.

Projektin puitteissa maiden on tarkoitus luoda “kaupallisesti luotettava” kaasuinfrastruktuuri, todetaan Ukrainan, Moldovan ja Romanian ulkoministereiden yhteisessä lausunnossa Kishinevin kokouksen jälkeen 5. kesäkuuta. Ukrainan Dmitro Kuleba, Moldovan Mihai Popșoi ja Romanian Luminița Odobescu keskustelivat alueen turvallisuustilanteesta ja yhteistyön mahdollisuuksista, kuten Ukrainan ulkoministeriön verkkosivuilla kerrotaan.

Osapuolet korostivat erityisesti alueellisten sähköyhteyksien kehittämisen ensisijaista merkitystä ja lupasivat työskennellä yhdessä Trans-Balkanin kaasuputken kapasiteetin lisäämiseksi osana Vertikaalista kaasuputkikäytävää.

Lisäksi ulkoministerit ilmaisivat valmiutensa lisätä tavaransiirron tehokkuutta ja määrää, erityisesti maataloustuotteiden osalta, Ukrainasta Moldovan ja Romanian kautta Tonavan satamiin. Erityistä painoarvoa annettiin “Solidaarisuusreittien” rautateille.

Moldova ja Romania vahvistivat myös valmiutensa tukea Ukrainan jälleenrakentamista sodan jälkeisenä aikana. Maantieteellinen sijainti Ukrainan rajalla mahdollistaa Moldovan ja Romanian merkittävän roolin jälleenrakentamisen tukemisessa sekä logistiikkakeskuksina mukana oleville yrityksille ja organisaatioille.

Moldova ja Romania ilmaisivat tukensa Yhteiselle julkilausumalle rauhan perusteista ja valmiutensa työskennellä oikeudenmukaisen rauhan saavuttamiseksi Ukrainassa, kuten Ukrainan osapuoli esitti ensimmäisessä Globaalissa Rauhan Huippukokouksessa.

Sähkökatkojen syyt Ukrainassa

Sähkökatkojen tärkein syy on vihollisen kahdeksan raketti-iskua Ukrainan energiaverkkoon tämän vuoden alusta. Vajeen ratkaisemiseksi käytetään tuontia ja hätäapua Euroopan maista. Vaurioiden laajuuden vuoksi nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan riitä ylläpitämään energiaverkon tasapainoa, minkä vuoksi Ukrenergon valvontakeskus joutuu rajoittamaan kulutusta sekä teollisuus- että kotitalouskuluttajille.

Kuinka energiaverkko pysyy tasapainossa useiden hyökkäysten jälkeen

Yli puolet Ukrainan energiankulutuksesta katetaan ydinvoimalla, joka on perusvoimaa ja mahdollistaa energiaverkon vakauden. Asiasta kertoi energiaministerin sijainen Svitlana Hrynchuk televisiolähetyksessä “Yhtenäiset uutiset”. Tämä on yksi haastavimmista ajoista energiaverkolle: kuumuus, kasvava kulutus, energiainfrastruktuurin kunnostustyöt, olemassa olevan tuotantolaitteiston ja verkkojen korjauskampanja. Aktiivinen työ hajautetun tuotannon rakentamiseksi jatkuu – tähän kuuluu uusiutuva energia, kaasuturbiini- ja kaasumoottoriasennukset.

Kuinka kauan sähkökatkot kestävät talvella: Yasnon vastaus

Perusskenaarion mukaan Yasno-yhtiö ennustaa, että talvella 2024-2025 ukrainalaisilla on edessä 12 tunnin sähkökatkot. Nämä ovat alustavia tietoja: lopullisen ennusteen sähkövajeesta ja katkoksen aikatauluista Yasno aikoo julkaista elokuussa. Ennuste voi joko parantua tai huonontua.

Yhtiön mukaan on tällä hetkellä ennustettavissa, että talvella energiaverkossa on 30-35 % vajetta. Kun infrastruktuuri on kunnossa, kuluttajille jäävä vaje on 50 %.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävien kanssa. Tilaa Patreon, jotta voit lukea blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 05:42:54