Eilen yhteensä 88810 latausta

20245 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Nato-summit Washingtonissa: Bulgaria ehdottaa rauhanneuvotteluiden aloittamista Ukrainan ja Venäjän välillä

06.07.2024 14:29

# Nato-summit Washingtonissa: Bulgaria ehdottaa rauhanneuvotteluiden aloittamista Ukrainan ja Venäjän välillä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Nato-summit Washingtonissa: Bulgaria ehdottaa rauhanneuvotteluiden aloittamista Ukrainan ja Venäjän välillä

Nato-summit, Washington, Bulgaria, rauhanneuvottelut, Venäjä, Ukraina

Nato-summitissa, joka pidetään Washingtonissa 9. heinäkuuta, Bulgaria aikoo esittää aloitteen rauhanneuvotteluiden aloittamiseksi Ukrainan ja Venäjän välillä. On kuitenkin epävarmaa, voiko maa toimia välittäjänä ilman molempien osapuolten suostumusta. Turkki puolestaan kannattaa “rauhan alustan” luomista konfliktin ratkaisemiseksi.

Novinite.com:n mukaan Bulgarian vt. pääministeri Dimitar Glavtšev on todennut, että Bulgarian tulisi ajaa neuvottelujen aloittamista. Hän aikoo ehdottaa tätä aloitetta Naton huippukokouksessa.

“Uskon vilpittömästi, että meidän tulisi edistää rauhanneuvotteluita, ja Bulgaria voi toimia välittäjänä. Mikä voisi olla parempaa? Juuri tätä aion ehdottaa,” Glavtšev totesi.

Glavtšev kuitenkin ilmaisi epäilyksensä siitä, voiko Bulgaria toimia välittäjänä ilman molempien osapuolten suostumusta. Hän lisäsi myös, että kaikki rauhanneuvottelut on oltava YK:n peruskirjan ja kansainvälisen oikeuden mukaisia.

“On korostettava, että näiden rauhanneuvotteluiden on vastattava YK:n peruskirjaa ja kansainvälistä oikeutta. Näitä edellytyksiä ei nähdäkseni voida neuvotella,” Glavtšev sanoi.

Turkin ulkoministeri Hakan Fidan puolestaan totesi, että konfliktin ratkaisemiseksi on tarpeen luoda “rauhan alusta”. Hän näkee Ukrainan sodan saaneen “proxy-sodan” luonteen.

“Kannatamme laajaa rauhanaloitteiden levittämistä, rauhan alustan luomista laajalla maiden ja diplomatian osallistumisella. Koska olemme maita, joita tämä konflikti koskettaa, meidän tulee toimia yhtenäisesti,” Fidan sanoi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on useaan otteeseen ilmaissut olevansa valmis rauhanneuvotteluihin, mutta hänen vaatimuksensa, kuten Ukrainan joukkojen vetäytyminen itäisiltä alueilta ja luopuminen Natoon liittymisaikeista, eivät vastaa todellisuutta.

Shanghain yhteistyöjärjestön kokouksessa, joka tunnetaan myös “Putinin ystävien huippukokouksena”, Putin kehotti rauhanneuvotteluja Ukrainan kanssa ja korosti Istanbulin sopimusten tärkeyttä. Hän ilmaisi, että nämä sopimukset voisivat olla pohjana tuleville neuvotteluille, mutta totesi, että Ukraina kieltäytyi dialogista Lontoon ja Washingtonin painostuksen vuoksi.

Amerikkalaiset analyytikot uskovat, että Putin vaatii Ukrainan yksipuolista taistelujen lopettamista, jotta neuvottelut voisivat alkaa. Institute for the Study of War (ISW) pitää tätä kuitenkin epärealistisena.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on todennut, että Putin saattaa saada kutsun tulevaan rauhansummitiin, mutta hän epäilee tämän valmiutta osallistua neuvotteluihin pelon vuoksi. Zelenskyin mukaan tämä pelko on pääsyy siihen, miksi rauhanneuvottelut Venäjän kanssa eivät ala pian.

Kirjoita kommentti ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 14:26:08