Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > Pääministeri selittää rahoituksen tärkeyden kriittiselle infrastruktuurille #DenysShmyhal

06.07.2024 23:02

Ei audiota saatavissa.

Pääministeri selittää rahoituksen tärkeyden kriittiselle infrastruktuurille #DenysShmyhal
Lukuaika: < 1 minuutti

#Ukraina Pääministeri selittää rahoituksen tärkeyden kriittiselle infrastruktuurille #DenysShmyhal #Ukraina

Ukrainan pääministeri Denys Shmyhal perusteli hallituksen päätöstä myöntää 2,4 miljardia grivnaa (noin 60 miljoonaa euroa) teiden kunnostamiseen rintamalinjojen läheisyydessä. Hänen mukaansa nämä tiet ovat tärkeitä puolustusvoimien tarpeisiin sekä evakuointiin. Näin ollen rahojen käyttö ei ole turhaa, vaan sillä pyritään vahvistamaan maan puolustuskykyä ja kriittistä logistiikkaa.

Lauantaina 6. heinäkuuta Shmyhal kirjoitti Telegramissa, että hänen johtamansa ministerineuvosto on jo myöntänyt lähes 2,4 miljardia grivnaa rintama-alueiden teiden kunnostamiseen. Lisäksi hän mainitsi, että muitakin rahoituslähteitä on olemassa.

“Tämä on tärkeää sotilaidemme tarpeisiin, humanitäärisille kuljetuksille ja haavoittuneiden evakuointiin”, Shmyhal selitti.

Pääministeri kertoi, että puolustusministeriölle, energiaministeriölle ja muille ministeriöille ja virastoille on annettu tehtäväksi käsitellä sotilasjoukkojen kuluttaman sähkön kirjanpitoa ja laskutusta Donetskin alueella. Sama koskee myös muita rintama-alueiden maakuntia.

“Kiinnitämme erityistä huomiota linnoituslaitteisiin. Puolustusministeriöltä vaadin välitöntä raportointia hallitukselle näiden rakennustöiden rahoittamisesta hyväksytyn aikataulun mukaisesti”, hän lisäsi.

Shmyhalin mukaan valtio on vuoden alusta lähtien myöntänyt 38 miljardia grivnaa (noin 950 miljoonaa euroa) puolustuslinjojen rakentamiseen. Hän korosti, että nämä varat on käytettävä mahdollisimman nopeasti ja laadukkaasti, sillä siitä riippuu taistelijoiden elämä ja maan puolustuskyky.

Viime aikoina “Ukrainska Pravda” -lehti on raportoinut, että Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on “kyllästynyt” pääministeri Denys Shmyhaliin. Lähteiden mukaan presidentti suunnittelee jopa erottavansa hallituksen johtajan. Presidentti odottaa jatkuvasti luovia ratkaisuja ja ehdotuksia, mutta Shmyhalin työ pääministerinä ei ole tyydyttänyt häntä.

Lisäksi mediassa on ajoittain liikkunut huhuja hallituksen mahdollisesta täydellisestä erottamisesta. Kuitenkin sotatilalain oikeudellisen sääntelyn mukaan kokonaisvaltainen hallituksen vaihtaminen ei ole mahdollista. Kansallisen turvallisuuden parlamentaarisen komitean jäsen Fedor Venislavsky selitti, että sotatilalain aikana tällaista mekanismia ei ole olemassa, joten tulee olemaan vain tiettyjen ministerien paikallisia vaihtoja.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Liity Patreonin kautta saadaksesi blogimme mainoksettomasti.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:31:27