Eilen yhteensä 88810 latausta

20289 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Pelastustyöt päätökseen Venäjän ohjusiskun jäljet Silminnäkijäkuvaukset iskun hetkestä

06.07.2024 17:25

Lukuaika: < 1 minuutti

# Pelastustyöt Dniprossa päätökseen

Pelastustyöt Dniprossa on saatu päätökseen sen jälkeen, kun Venäjän tekemä ohjusisku vaurioitti kerrostaloa 28. kesäkuuta. Työt kestivät yli viikon lähes tauotta. Hyökkäyksessä kuoli kolme henkilöä ja 12 loukkaantui, joista kolme on yhä sairaalahoidossa.

Dnipropetrovskin alueellisen sotilashallinnon päällikkö Serhii Lysak ilmoitti asiasta Telegram-kanavallaan. Hänen mukaansa kunnallispalvelut ovat poistaneet noin 2000 tonnia rakennusjätettä.

## Venäjän ohjusiskun jäljet Dniprossa

Muistutuksena, 28. kesäkuuta Venäjän armeijan ohjusisku tuhosi useita kerroksia kerrostalosta Dnipron keskustassa. Kolme ihmistä kuoli ja 12 loukkaantui, heidän joukossaan 7-kuukautinen vauva ja raskaana oleva nainen.

Aluksi ilmoitettiin yhdestä kuolleesta. 29. kesäkuuta poliisi tunnisti 76-vuotiaan asukkaan, joka oli menehtynyt. 2. heinäkuuta pelastustyöntekijät löysivät 30-vuotiaan naisen ruumiin seitsemännestä kerroksesta. Kolmannen uhrin ruumis löydettiin raunioista 4. heinäkuuta yöllä.

## Silminnäkijäkuvaukset iskun hetkestä

28. kesäkuuta illansuussa noin klo 18:27 Dniprossa kuultiin useita räjähdyksiä. Myöhemmin kävi ilmi, että ohjusiskun seurauksena asuinkerrostalo oli vaurioitunut. Ainakin neljä talon ylintä kerrosta tuhoutui. Paikalla aloittivat välittömästi työnsä pelastuspalvelut.

Tämä ohjusisku osui samaan päivään, kun Ukrainassa vietettiin perustuslain päivää. Presidentti Volodymyr Zelenskyi kommentoi Venäjän terroritekoja. Hän korosti, että vain riittävä määrä ja laatu ilmatorjuntajärjestelmiä sekä maailman päättäväisyys voivat pysäyttää Venäjän terrorin.

Poliisi perusti auttamispisteen iskun kohteena olleelle alueelle. Lisäksi eräs tyttö, joka oli asunnossa iskun hetkellä, kertoi kokemuksistaan.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa, ja kirjaudu Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:37:12