Eilen yhteensä 88810 latausta

20223 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Primanalla Ilmassa: Vihollisen Iskander-iskut Ukrainalaisiin Lentokone- ja Ohjuspuolustusmallinnuksiin #Ukraina #Venäjä #Odesa #KryvyiRih #Ilmavoimat #MikolaOleshtshuk

06.07.2024 21:58

# Primanalla Ilmassa: Vihollisen Iskander-iskut Ukrainalaisiin Lentokone- ja Ohjuspuolustusmallinnuksiin #Ukraina #Venäjä #Odesa #KryvyiRih #Ilmavoimat #MikolaOleshtshuk
Lukuaika: 2 minuuttia

# Primanalla Ilmassa: Vihollisen Iskander-iskut Ukrainalaisiin Lentokone- ja Ohjuspuolustusmallinnuksiin #Ukraina #Venäjä #Odesa #KryvyiRih #Ilmavoimat #MikolaOleshtshuk

Ukrainan Ilmavoimien komentaja Mikola Oleshtshuk on julkistanut kaksi vihollisen Iskander-ohjuksilla tehtyä iskua, jotka kohdistuivat lentokentille Dnipropetrovskin ja Odessan alueilla. Venäläiset ilmoittivat ylpeinä onnistuneista hyökkäyksistä Ukrainaan, mukaan lukien iskut Južnen ja Dolgintsevon alueille, mutta iskut osuivatkin pelkkiin mallinnuksiin.

Oleshtshuk jakoi lauantaina 6. heinäkuuta videon, joka levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa. Videolla näkyy, kuinka vihollinen joutui Ukrainan asevoimien ansaan. “Totta kai sekä me että vihollinen menetämme kalustoa ja ihmisiä, mutta kumpikaan osapuoli ei kerro tästä julkisesti. Selittääkseni yleisölle, ettei kaikki ole niin yksiselitteistä, näytän kaksi tuoretta vihollisen ‘Iskander-M’ -iskua, jotka on kuvattu venäläisillä tiedustelulennokeilla,” kirjoitti Oleshtshuk.

Dolgintsevon lentokenttä (Kryvyi Rih) joutui iskun kohteeksi 3. heinäkuuta, jolloin Venäjän media kehuskeli “lentokoneiden tuhoamisella”. Južnen alue (Odessa) puolestaan joutui iskun kohteeksi 6. heinäkuuta, jolloin venäläiset väittivät vahingoittaneensa Patriot-ilmatorjuntaohjuksia. Ilmavoimat toteuttivat onnistuneesti passiivisen puolustuksen toimenpiteitä. Vihollisella on nyt vähemmän Iskander-ohjuksia, ja mallinnuksia tuodaan lisää Ukrainan lentokentille.

“Kiitän kaikkia, jotka auttavat laadukkaiden lentokone- ja ohjuspuolustusmallinnusten kanssa. Pitäkää mielenne rauhallisena ja pysykää yhtenäisinä! Vihollinen on viekas, mutta me olemme vahvempia!”, totesi Ukrainan Ilmavoimien komentaja.

Taistelu ilmasta

Ukrainan asevoimat ovat laatineet kartan, joka näyttää ukrainalaisten droonien kaukaisimmat iskut Venäjän alueella. Kartalla näkyy kymmenen merkittävintä erikoisoperaatiota, joista kaukaisin sijaitsee 1800 kilometrin päässä Ukrainan rajasta. Droonit ovat saavuttaneet muun muassa Salavatin, Jelabugan, Ust-Lugan, Pietarin ja Nizhnekamskin kaltaisia kaukaisia alueita. Jokaisella näistä paikoista on tapahtunut räjähdyksiä ja tulipaloja, mukaan lukien öljynjalostamot ja sotilasilmailukentät.

Muistutuksena, 5. heinäkuuta ukrainalaiset droonit ja mahdollisesti kaksi ohjusta osuivat tärkeisiin kohteisiin. Yön hyökkäyksessä Venäjän Primosko-Ahtarskin kaupungissa Krasnodarin alueella vaurioituivat sotilasilmailukenttä ja sähköasema. Ainakin yksi sotilas haavoittui.

Ukrainan asevoimien pääesikunnan mukaan vuoden 2024 alusta lähtien ukrainalaiset sotilaat ovat tuhonneet yli 30 Venäjän aggressorimaan sotilaskonetta. Laajamittaisen hyökkäyksen alusta lähtien Venäjä on menettänyt 360 lentokonetta ja 326 helikopteria.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Tilaa blogimme Patreonin kautta lukeaksesi ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 05:18:42