Eilen yhteensä 88810 latausta

20223 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #Putinin “rauhanehdotukset” ja EU:n reaktiot #Venäjä #Ukraina #EU

06.07.2024 07:04

#Putinin "rauhanehdotukset" ja EU:n reaktiot #Venäjä #Ukraina #EU
Lukuaika: 2 minuuttia

#Putinin “rauhanehdotukset” ja EU:n reaktiot #Venäjä #Ukraina #EU

Venäjän diktaattori Vladimir Putin esittää niin sanottuja “rauhanehdotuksiaan” vain yhden tavoitteen vuoksi. Hän pyrkii oikeuttamaan hyökkäyksen Ukrainaan ja osan sen alueista valtaamisen. Diktaattori ei halua joutua vastuuseen kansainvälisten normien rikkomisesta ja hyökkäyksestä.

Euroopan unionin edustajat ilmoittivat tästä pysyvän neuvoston kokouksessa Etyjissä Wienissä 5. heinäkuuta. EU pitää Venäjän diktaattorin “rauhanehdotuksia” täysin mahdottomina hyväksyä.

“Nämä viimeaikaiset harhaanjohtavat niin sanotut Kremlin ‘rauhanehdotukset’ ovat vain yritys oikeuttaa laiton ja provosoimaton Venäjän täysimittainen hyökkäys Ukrainaan sekä sabotoida YK:n peruskirjan mukaisia rauhanponnisteluja, samalla kun ne jättävät huomiotta Ukrainan itsemääräämisoikeuden ja alueellisen koskemattomuuden,” lausuttiin EU:n julkilausumassa.

EU myös tervehti myönteisesti Sveitsissä pidetyn rauhahuippukokouksen tuloksia. Lisäksi muistutettiin, että vain Ukraina voi päättää, milloin aloittaa neuvottelut venäläisten terroristien kanssa. Sivilisoidun maailman maiden ensisijaisena tehtävänä on edelleen varmistaa, että Venäjän terroristinen hallinto joutuu vastuuseen kaikista Ukrainassa tehdyistä rikoksista.

“EU ja sen jäsenvaltiot pyrkivät saavuttamaan kattavan, oikeudenmukaisen ja kestävän rauhan, joka perustuu YK:n peruskirjan ja kansainvälisen oikeuden periaatteisiin, mukaan lukien alueellisen koskemattomuuden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, ja tämä tapahtuu Ukrainan rauhanformulan keskeisten periaatteiden ja tavoitteiden mukaisesti. Ukraina määrittelee neuvottelujen ehdot,” EU totesi.

Neuvottelujen alkaminen Venäjän kanssa

Muistutetaan, että Sveitsissä 15.-16. kesäkuuta Ukrainan aloitteesta pidettiin ensimmäinen globaali rauhahuippukokous, johon osallistui yli 90 maata. Huippukokouksen tuloksena syntyi tiedonanto, jonka allekirjoittivat lähes kaikki osallistujat. Asiakirjassa käsitellään Ukrainan rauhanformulaa, joka tähtää oikeudenmukaisen rauhan saavuttamiseen, mutta pääkohdat ovat vankien vaihto, Venäjän kidnappaamien ukrainalaisten lasten kotiuttaminen ja ydinaseiden turvallisuus.

Venäjää ei kutsuttu tähän tapahtumaan. Kuitenkin huippukokouksen aikana Volodymyr Zelenskyi ilmoitti, että muutaman kuukauden kuluttua järjestetään uusi tapaaminen samassa formaatissa. Tällä toisella huippukokouksella Venäjä kutsutaan mukaan aloittamaan rauhanneuvottelut.

Zelenskyin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaa saada kutsun, mutta on epätodennäköistä, että hän osallistuu, koska hän pelkää. Siksi lähitulevaisuudessa rauhanneuvottelujen aloittaminen Venäjän kanssa on epätodennäköistä. Ukrainan hallitus korostaa, että se ei tee myönnytyksiä hyökkääjälle ja että rauhan on oltava kansainvälisen oikeuden mukainen ja oikeudenmukaisin ehdoin.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa! Liity Patreonin avulla lukemaan blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 03:45:39