Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Putinin vaatimukset Ukrainan sodassa eivät ole muuttuneet #Venäjä #Ukraina #Putin #Orban #ISW

06.07.2024 07:37

#Putinin vaatimukset Ukrainan sodassa eivät ole muuttuneet #Venäjä #Ukraina #Putin #Orban #ISW
Lukuaika: 2 minuuttia

#Putinin vaatimukset Ukrainan sodassa eivät ole muuttuneet #Venäjä #Ukraina #Putin #Orban #ISW

Venäjän diktaattori Vladimir Putin ei pyri sodan jäädyttämiseen tai tilapäiseen keskeyttämiseen Ukrainassa – hän haluaa sen täydellisen lopettamisen, mikä osoittaa, että vihollinen pyrkii tuhoamaan ukrainalaisen identiteetin ja erityisesti valtiollisuuden. Putin ei suostu mihinkään rauhansopimukseen, jossa olisi muita ehtoja.

Tähän johtopäätökseen tulivat sodan tutkimusinstituutin (ISW) analyytikot tutkiessaan raportissaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Unkarin pääministerin Viktor Orbánin yhteisen lehdistötilaisuuden teesejä. Putin ilmoitti avoimesti, että sopimus Venäjän ja Ukrainan välillä ei saa sisältää sodan väliaikaista keskeyttämistä. Hänen mukaansa tämä antaisi ukrainalaisille mahdollisuuden ryhmittyä uudelleen ja aseistautua. Putin korosti, että Venäjä haluaa sodan täydellisen lopettamisen, mikä ISW:n asiantuntijoiden mukaan tarkoittaa, että Venäjä suostuu vain ehtoihin, jotka johtavat sekä valtiollisuuden että ukrainalaisen identiteetin menetykseen.

Venäjän diktaattori vaatii käytännössä osan väliaikaisesti miehitettyjen Ukrainan alueiden ja sen väestön luovuttamista sekä Kiovan täydellistä antautumista ennen rauhanneuvottelujen aloittamista. ISW:n analyytikot korostavat, että nämä Putinin vaatimukset eivät ole uusia: hän on pitkään pyrkinyt Ukrainan demilitarisointiin, jotta Ukraina ei voisi vastustaa häntä ja hän voisi vapaasti asettaa omat ehtonsa Kiovalle.

“Putin käyttää lähes varmasti Ukrainan antautumista saavuttaakseen toisen tavoitteensa – Ukrainan hallinnon kaatamisen ja sen korvaamisen hänelle mieluisalla poliittisella järjestelmällä,” ISW toteaa.

Putin pakottaa Ukrainalle ja maailmalle oman “rauhansa”. Heinäkuun 5. päivänä Moskovassa Unkarin pääministerin Viktor Orbánin kanssa tapaamisessa Kremlin diktaattori Vladimir Putin ilmoitti, että hänellä on omia ehdotuksia niin kutsutusta “rauhanomaisesta” ratkaisusta Ukrainan sotaan ja haluaa esittää ne. Putin korosti, että hän toivoo keskustelua näiden ehdotusten näkökohdista EU:ssa ja muissa maissa.

Aiemmin Shanghain yhteistyöjärjestön (SCO) huippukokouksessa Kazakstanissa Putin ilmoitti avoimesti vaativansa yksipuolista sodan lopettamista Ukrainassa. Lisäksi Kremlin diktaattori vaati Venäjän “hiipivän” etenemisen säilyttämistä.

Aiemmin Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kritisoi Unkarin pääministerin vierailua Moskovaan. Hän ilmaisi vakuutuksensa, että mikään lepytteleminen ei pysäytä Putinin aggressiivisia suunnitelmia.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävien kanssa, ja liity Patreon-jäseneksi lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:46:04