Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Raketti-isku Odessaan: 8 siviiliä kuoli, 12 loukkaantui

06.07.2024 14:51

# Raketti-isku Odessaan: 8 siviiliä kuoli, 12 loukkaantui
Lukuaika: < 1 minuutti

# Raketti-isku Odessaan: 8 siviiliä kuoli, 12 loukkaantui

23. huhtikuuta 2022 Venäjän ilmavoimien kenraaliluutnantti antoi käskyn hyökätä raketein siviilikohteisiin Odessassa. Tämän rikoksen seurauksena kahdeksan siviiliä, mukaan lukien vauva, menetti henkensä ja 12 ihmistä sai eriasteisia vammoja. Tapahtumasta on nostettu syyte sodan lakien ja tapojen rikkomisesta.

Oikeudenmukaisuuden toteutumisesta ilmoitti Odessan alueellinen syyttäjänvirasto. Tutkinnan mukaan kenraali toimi suoraan Venäjän sotilas-poliittisen johdon käskystä, joka määräsi hänet iskemään raketeilla Odessan siviilikohteisiin ja asukkaisiin.

“Tähtipommittajan miehistö lähti lentoon ‘Engelsin’ lentokentältä Saratovin alueelta Venäjältä. He laukoivat kolme Kh-101 risteilyohjusta Kaspianmeren ilmatilasta. 23. huhtikuuta 2022 kello 14.30 kaksi venäläistä rakettia iski siviilikohteisiin kaupungin alueella – 16-kerroksiseen ‘Tiras’ asuinrakennukseen ja Novomiskyn hautausmaalle”, kerrottiin tiedotteessa.

Julman raketti-iskun seurauksena Odessassa kuoli kahdeksan siviiliä, joista yksi oli kolmen kuukauden ikäinen vauva, ja 12 ihmistä loukkaantui. Ohjukset vaurioittivat asuinkompleksia, liikekeskusta, autoja ja hautausmaan muistomerkkejä. Syytettynä on sotarikosten ja tapojen rikkominen yhdistettynä tahalliseen tappoon (Ukrainan rikoslain § 28 ja § 438), ja kaikki tapahtumaan liittyvät henkilöt pyritään selvittämään.

Paikallisen poliisin tiedotteen mukaan kyseessä on Venäjän armeijan kenraaliluutnantti Sergei Kobilash, joka syntyi 1. huhtikuuta 1965 Odessassa.

Raketti-isku ‘Tiras’ asuinrakennukseen Odessassa
23. huhtikuuta 2020 Odessan alueella julistettiin ilmahyökkäyksen hälytys, ja jo kello 14:29 kaupungissa kuultiin voimakkaita räjähdyksiä, syttyi tulipalo ja nousi savua – venäläiset osuivat raketilla ‘Tiras’ asuinrakennukseen Kiovan alueella kaupungissa.

Kuusitoistakerroksinen rakennus vaurioitui pahoin. Neljännen ja viidennen kerroksen asunnot romahtivat. 30 asuntoa tuhoutui täysin, ja 62 muuta asuntoa sai eriasteisia vaurioita. Paikallisen poliisin mukaan rakennuksessa kuoli kahdeksan ihmistä ja 12 loukkaantui.

Lisäksi 24. kesäkuuta venäläiset joukot ampuivat jälleen Odessaa. Alustavien tietojen mukaan ne olivat kaksi ohjusta – mahdollisesti “Kalibreja”, mutta tämä tieto on vielä vahvistamatta. Viranomaiset ilmoittivat osumista siviili-infrastruktuuriin.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:51:38