Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Raketti-isku Odessassa: Venäjän hyökkäys siviilikohteisiin johtaa traagisiin seurauksiin #Odessa #Venäjä #Ukraina #siviiliuhrit

06.07.2024 15:27

# Raketti-isku Odessassa: Venäjän hyökkäys siviilikohteisiin johtaa traagisiin seurauksiin #Odessa #Venäjä #Ukraina #siviiliuhrit
Lukuaika: < 1 minuutti

# Raketti-isku Odessassa: Venäjän hyökkäys siviilikohteisiin johtaa traagisiin seurauksiin #Odessa #Venäjä #Ukraina #siviiliuhrit

23. huhtikuuta 2022 Venäjän ilmavoimien kaukotoiminnan vastuussa oleva kenraaliluutnantti antoi käskyn raketti-iskusta siviilikohteisiin Odessassa. Iskun seurauksena menehtyi kahdeksan siviiliä, mukaan lukien vauva, ja 12 ihmistä haavoittui vaihtelevasti. Kenraalille on annettu poissaolevana syyte sotarikoksista ja sotatapojen rikkomisesta.

Oikeudelliset toimet käynnistettiin Odesan alueen syyttäjänviraston toimesta. Tutkimusten mukaan kenraali toimi Venäjän sotilas-poliittisen johdon suoran käskyn mukaisesti, jonka tarkoituksena oli iskeä raketeilla Odessan siviilikohteisiin ja väestöön.

“Raskaan pommikoneen miehistö nousi ilmaan Engelssin lentokentältä Saratovin alueelta Venäjältä. He laukaisevat kolme Kh-101-risteilyohjusta Kaspianmeren ilmatilasta. 23. huhtikuuta 2022 klo 14.30 kaksi venäläistä ohjusta osui siviilikohteisiin kaupungissa – 16-kerroksiseen asuinrakennukseen Tiras-huoneistokompleksissa ja Uuden kaupungin hautausmaan alueelle”, tiedotti syyttäjänvirasto.

Tämän julman raketti-iskun seurauksena Odessassa menehtyi kahdeksan siviiliä, mukaan lukien kolmen kuukauden ikäinen vauva, ja 12 ihmistä haavoittui. Ohjukset vaurioittivat asuinkompleksia, liikekeskusta, autoja ja hautakiviä hautausmaalla. Hyökkäyksen tekijää syytetään sotarikosten ja sotatapojen rikkomisesta yhdistettynä tahalliseen tappoon (Ukrainan rikoslain 2 §:n 28 ja 2 §:n 438 mukaisesti), ja kaikkia tapahtumiin liittyviä henkilöitä pyritään tunnistamaan.

Paikallisen poliisin mukaan kyseessä on Venäjän armeijan kenraaliluutnantti Sergei Kobilash, joka syntyi 1. huhtikuuta 1965 Odessassa.

Raketti-isku Tiras-huoneistokompleksiin Odessassa

23. huhtikuuta 2022 Odesan alueella julistettiin ilmahälytys, ja jo klo 14:29 kaupungissa kuultiin voimakkaita räjähdyksiä, jotka aiheuttivat tulipalon ja savua – venäläiset osuivat raketilla Tiras-huoneistokompleksiin, joka sijaitsee kaupungin Kiovan alueella.

Kuusitoistakerroksinen rakennus vaurioitui pahoin. Neljännen ja viidennen kerroksen asunnot sortuivat. 30 asuntoa tuhoutui täysin, ja 62 muuta asuntoa kärsi eriasteisia vaurioita. Paikallisen poliisin mukaan rakennuksessa menehtyi kahdeksan ihmistä ja 12 haavoittui.

On muistettava, että maanantaina 24. kesäkuuta Venäjän joukot iskivät jälleen Odessaan. Alustavien tietojen mukaan kyseessä oli kaksi ohjusta, mahdollisesti “Kalibr”-ohjuksia, vaikka tietoa vielä tarkennetaan. Viranomaiset ilmoittivat osumasta siviili-infrastruktuurikohteeseen.

Kysy mielipiteitäsi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös tukea blogiamme Patreonissa ja lukea ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 02:49:51