Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Saksassa: Työllistymisen haasteet ja taloudellinen tilanne Miksi näin tapahtuu? Saksassa

06.07.2024 15:33

Ei audiota saatavissa.

# Saksassa: Työllistymisen haasteet ja taloudellinen tilanne Miksi näin tapahtuu? Saksassa
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ukrainan pakolaiset Saksassa: Työllistymisen haasteet ja taloudellinen tilanne

Huolimatta työntekijäpulasta Saksassa, vain 22 % työikäisistä ukrainalaisista pakolaisista, jotka asuvat maassa, on vakituinen työ. Loput saavat sosiaalitukea ja eivät kiirehdi etsimään työtä. Syitä tähän tilanteeseen on monia, mutta keskeisin on kielimuuri.

Neue Zürcher Zeitungin mukaan yli miljoona ukrainalaista saapui Saksaan sodan alkamisen jälkeen, paeten taisteluita. Heille myönnettiin välittömästi oleskelu- ja työskentelyoikeus, mikä ei ollut tapaus muiden maiden pakolaisten kohdalla. Kuitenkin ukrainalaisten integrointi Saksan työmarkkinoille etenee hitaasti. Kaksi vuotta sodan alkamisen jälkeen suurin osa heistä elää edelleen valtion tuella.

### Miksi näin tapahtuu?

Syitä on useita:

– Henkilöstön puute työvoimatoimistoissa.
– Epäyhteensopivuus Saksan vaatimusten kanssa. Monet ukrainalaiset eivät pysty vahvistamaan pätevyyttään, ja he tarvitsevat uudelleenkoulutusta tai lisäkursseja.
– Kielimuuri.
– Paikkojen puute päivähoitolaitoksissa.
– Korkea byrokratia.
– Haluttomuus työskennellä minimipalkalla, koska kansalaiselle myönnetty tuki voi olla kannattavampaa.

Tilanne ukrainalaisten naisten kohdalla on erityisen vaikea. Heistä suurin osa (noin 540 000) on lapsia, ja päiväkotien ja lastentarhojen paikkojen puutteen vuoksi heidän on vaikea työllistyä.

Saksa pyrkii ratkaisemaan työvoimapulaongelman. Hallitus yksinkertaistaa pätevyyden tunnustamismenettelyjä ja lisää päiväkotipaikkojen määrää.

### Ukrainan pakolaiset Saksassa

Suurin osa Saksan ukrainalaisista pakolaisista (57 %) näkee lastensa tulevaisuuden tässä maassa. Vain 39 % uskoo, ettei Saksassa ole mitään hyvää heidän lapsilleen. Samaan aikaan Alankomaissa tämä luku on huomattavasti suurempi. Vain 29 % ukrainalaisista maahanmuuttajista näkee lastensa tulevaisuuden tässä maassa.

On käynyt ilmi, että ukrainalaisten pakolaisten palkat Saksassa ja Alankomaissa ovat huomattavasti korkeammat kuin Ukrainassa. Esimerkiksi Saksassa ukrainalaisten maahanmuuttajien keskipalkka on 1 334 euroa kuukaudessa, kun taas Alankomaissa tämä luku on 1 104 euroa. Ukrainan pakolaiset arvioivat taloudellisen tilanteensa molemmissa maissa keskituloiseksi.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:31:01