Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Slovakian pääministeri Robert Fico esiintyy ensimmäistä kertaa julkisesti murhayrityksen jälkeen ## Murhayritys ja pitkä toipumisaika

06.07.2024 04:02

# Slovakian pääministeri Robert Fico esiintyy ensimmäistä kertaa julkisesti murhayrityksen jälkeen ## Murhayritys ja pitkä toipumisaika
Lukuaika: < 1 minuutti

# Slovakian pääministeri Robert Fico esiintyy ensimmäistä kertaa julkisesti murhayrityksen jälkeen

Slovakian pääministeri Robert Fico esiintyi ensimmäistä kertaa julkisuudessa sen jälkeen, kun häneen kohdistui murhayritys toukokuussa. Fico piti puheen 5. heinäkuuta pyhien Kyrilloksen ja Methodiuksen päivän iltaseremoniassa, joka on Slovakian kansallinen juhlapäivä. Puheessaan Fico lisäsi anti-demokraattista retoriikkaansa arvostelemalla “järjettömiä progressiivisia ja liberaaleja ideologioita” ja kiitteli Unkarin pääministeriä Viktor Orbánia.

Reutersin mukaan Fico kehotti taistelemaan ja vastustamaan liberaaleja ideologioita, jotka hänen mukaansa vahingoittavat Slovakiaa. Hän myös vihjasi, että aikoo muuttaa perustuslakia “progressismin torjumiseksi”. Slovakialaiset poliitikot ottivat hänen puheensa vastaan suosionosoituksin.

Fico ilmaisi myös ihailunsa Orbánia kohtaan, joka on ehtinyt vierailla sekä Kiovassa että Moskovassa. Slovakian pääministeri ilmaisi pahoittelunsa, ettei päässyt lähtemään Orbánin mukaan vierailulle Putinin luo.

“Myrskyisät aloitteet eivät koskaan ole riittäviä… Tilanne Ukrainassa voi riistäytyä hallinnasta ja johtaa laajaan hallitsemattomaan sotilaalliseen konfliktiin”, hän totesi.

## Murhayritys ja pitkä toipumisaika

Toukokuun lopussa tuli tietoon, että Robert Fico pääsi pois Banská Bystrican sairaalasta, jossa lääkärit suorittivat kaksi leikkausta ja hoitivat häntä viikkojen ajan. Hän ei kuitenkaan mennyt kotiin, vaan Bratislavan lääketieteelliseen laitokseen. Hänen toipumisensa tulee kestämään vielä pitkään, mutta hänen elämänsä ei ole enää vaarassa.

Toukokuun 15. päivänä 71-vuotias kirjailija Juraj Cintula ampui pääministeriä, koska ei ollut samaa mieltä Ficon politiikasta. Hän on nyt vangittuna. Pääministeri, jolla oli neljä luotia vatsassa ja rinnassa, vietiin Banská Bystrican lähimpään sairaalaan, jossa hänelle tehtiin kaksi leikkausta. Tämän jälkeen hänen tilansa on vähitellen parantunut.

Monet valtionjohtajat, mukaan lukien Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi, tuomitsivat murhayrityksen. Venäjän propaganda yritti hyödyntää tapausta informaatiokampanjassaan.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävien kanssa, sekä liity Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 06:29:52