Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Ukraina pohtii lakimuutoksia henkilökohtaisten tietojen jakamiseksi – Kustannukset ja oikeudet vaakalaudalla #Ukraina #KostjantynKorsun #Kyberturvallisuus #Lainsäädäntö

06.07.2024 15:26

Ei audiota saatavissa.

# Ukraina pohtii lakimuutoksia henkilökohtaisten tietojen jakamiseksi - Kustannukset ja oikeudet vaakalaudalla #Ukraina #KostjantynKorsun #Kyberturvallisuus #Lainsäädäntö
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ukraina pohtii lakimuutoksia henkilökohtaisten tietojen jakamiseksi – Kustannukset ja oikeudet vaakalaudalla #Ukraina #KostjantynKorsun #Kyberturvallisuus #Lainsäädäntö

Ukraina harkitsee lainsäädännön muutoksia, jotka voisivat antaa sotilasrekisteröintitoimistoille (TCK) pääsyn asevelvollisten henkilökohtaisiin tietoihin. Näihin tietoihin kuuluisivat muun muassa nimi, sukunimi, syntymäaika ja jopa tiedot pankkitilin olemassaolosta.

Tämä herättää kysymyksiä siitä, miten TCK aikoo käyttää näitä tietoja. Kyberturvallisuusasiantuntija Kostjantyn Korsun nosti esiin huolenaiheita haastattelussa “Espreso”-lehdelle. Hän totesi, että henkilökohtaiset tiedot, kuten nimi, sukunimi ja syntymäaika, sekä tiedot pankkitileistä, voisivat päätyä TCK:n käsiin.

“En kuitenkaan täysin ymmärrä, kuinka tämä tieto auttaa sotilasrekisteröintitoimistoja, jos tilin saldoa ei ilmoiteta. Tilin saldo on tieto, jonka voi luovuttaa vain oikeuden päätöksellä. Pankin on noudatettava tätä ja pidettävä tiedot salassa,” huomautti asiantuntija.

Korsun korosti, että pankkitilin olemassaolo on myös pankkisalaisuus, jonka voi paljastaa vain oikeuden päätöksellä. Muussa tapauksessa tämä rikkoo ihmisoikeuksia ja lähenee autoritarismia.

“Sodalla ei ole tässä merkitystä. Me taistelemme ihmisoikeuksien, vapauden, demokratian ja arvojen puolesta. Yhdysvaltain lainsäädäntö, esimerkiksi, perustuu kansalaisten oikeuksien ympärille. Jokainen Yhdysvaltain kansalainen on koko oikeusjärjestelmän keskiössä, ja järjestelmä on suunniteltu suojelemaan hänen etujaan. Ukrainassa lainsäädäntö usein toimii valtion viranomaisten hyväksi, ja ihmisoikeudet jäävät toissijaisiksi,” Korsun totesi.

Tietojen päivitykset Resevi+

17. heinäkuuta alkaen asevelvollisia, jotka eivät ole päivittäneet tietojaan TCK:ssa, aletaan sakottaa. Puolustusministeriö muistutti, että sähköinen sotilasrekisteröintiasiakirja Resevi+-sovelluksessa saa saman juridisen aseman kuin paperinen sotilasrekisteröintiasiakirja tai tilapäinen todistus. Näin ollen sen kopioita voi käyttää kaikissa tilanteissa, joissa niitä tarvitaan, esimerkiksi työnhaussa tai palvelujen saamisessa.

Asianajaja Igor Barannikov korosti, että sähköisten asiakirjojen käyttöönotto oli “valtava askel eteenpäin” sotilasrekisteröinnin alalla. Ainakin sen jälkeen, kun sähköinen sotilasrekisteröintiasiakirja ilmestyi Resevi+-sovellukseen, TCK:n työntekijät eivät voi enää harjoittaa mielivaltaista toimintaa ja takavarikoida asevelvollisten asiakirjoja.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:40:17